hypotheek offerte vergelijking


Bank vervolgen om te hoge hypotheek?

21.04.2009 - Steeds meer mensen komen in de problemen omdat ze hun hypotheeklasten niet meer op kunnen brengen. Als het te erg wordt mag de bank het huis verkopen. Sommige mensen gaan de bank vervolgen om dat te voorkomen.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Wie de hypotheeklasten niet meer kan opbrengen door gedaalde inkomsten heeft een probleem. Als dat maar even duurt is het meestal wel op te vangen. Betaal je de bank echter langere tijd niet of slecht, dan kunnen ze overgaan tot executie: gedwongen verkoop van de woning. Dat is natuurlijk erg vervelend, want dan moet je het huis verlaten en ander onderdak zoeken.

Nog lastiger is het als de hypotheek die je hebt hoger is dan de verkoopwaarde van de woning. Dan ben je niet alleen je huis kwijt, maar blijf je ook nog achter met een restschuld. Het terugbetalen van die schuld zal - gezien je financiële situatie - niet bepaald gemakkelijk blijken.

Er lijkt nu een ontwikkeling gaande waar huizenbezitters de verantwoordelijkheid voor die (te) hoge hypotheek bij de bank leggen. Als de bank bij het verstrekken van de hypotheek de normen van de Gedragscode Hypothecaire Financieringen heeft overschreden, zien Bartels Advocaten kennelijk een kans om de bank medeverwantwoordelijk te maken voor het probleem van de huiseigenaar. Om op basis daarvan te claimen dat de bank geen gebruik mag maken van het hypotheekrecht.

Terecht? Wij vinden van niet. Wie een woning aankoopt is daarvoor zelf verantwoordelijk, net als voor de hypotheek die erbij afgesloten wordt. Natuurlijk moet de advisering kloppen en moet er een goede motivatie zijn vastgelegd voor het overschrijden van de normering van de Gedragscode. Uiteindelijk is het echter de klant zelf die persé die woning wil kopen en die persé gefinancierd wil hebben. Om later - als het misgaat met het inkomen waarvan ze zeker dachten te zijn - een ander de schuld te geven?

Auteur: Anneke Ranzato-Versloot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Tags: hypotheek, hypotheeklasten, hypotheekmarkt, hypotheken
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (1)

Zelf een reactie plaatsen? Klik hier

Door: gellekink | Geplaatst op 17 oktober 2010 om 11:48
groot gelijk banken gooide met geld zonder na te denken ze zijn de grootste oorzaak van de crisis gr gellekinkZelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 6194
Er zijn 4 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Woonboten onverkoopbaar door hypotheekregels

Wonen op een woonboot, zou het niet geweldig zijn? Dat vrije gevoel van wonen op het water... Maar die woonboot kan ook een soort gevangenis blijken, als deze onverkoopbaar blijkt.

Lees verder

Financiering te laat: wie is aansprakelijk?

Het rondmaken van een hypotheek lijkt soms eenvoudig, maar er zitten toch een hoop haken en ogen aan. Wat als de financiering achter één van die haken blijft steken? Wie draait er op voor de schade?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |