hypotheek offerte vergelijking


AFM en politiek botsen over tophypotheek

23.04.2009 - Het heeft voor een behoorlijke opschudding gezorgd in de hypotheekwereld: de aankondiging van de AFM dat er een verbod op tophypotheken zal komen. Heeft de AFM eigenlijk wel het recht om zo'n verbod in te voeren?

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Hans Hoogervorst van de AFM vindt van wel. Hij zegt dat een verbod op tophypotheken tot zijn beleidsvrijheid hoort. Woensdagochtend zei hij op BNR Nieuwsradio: 'Het is niet zo dat we daar regelgeving van de minister voor nodig hebben. De wet zegt: er mag geen onverantwoorde kredietverlening plaatsvinden. Het is aan ons om te bepalen hoe we dat moeten doen.'

Het Ministerie van Financiën denkt daar heel anders over. Zij stellen: 'De AFM heeft niet de bevoegdheid dit als harde maatregel te hanteren. Daarvoor is verandering van wet- en regelgeving nodig.' Een aanscherping van het beleid zou volgens het Ministerie in nauw overleg met Financiën moeten gebeuren en niet zomaar even door de AFM.

In de Tweede Kamer gaan ook de nodige stemmen op tegen het plan van de AFM. Daarom wordt er vandaag een spoeddebat over het onderwerp gehouden.

Wij vragen ons toch wel af wat de motivatie van de AFM is om plotseling met zo'n heftige maatregel te komen. Consumentenbescherming? Ja, in principe valt het wel onder consumentenbescherming. Echter: als je dit in de huidige economische situatie doet heeft zo'n verbod een grote invloed op de huizenmarkt. Doodsteek is de term die allerlei partijen hiervoor gebruiken. Stort de huizenmarkt echt in, in combinatie met een sterk groeiende werkloosheid... dat levert dan een veel groter probleem van restschulden op dan er toch al is. Dus wordt de consument beschermd? Op dit moment even niet,

Wat zal dan de reden zijn?

Auteur: Anneke Ranzato-Versloot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Tags: AFM, hypotheek, hypotheekverstrekkers, hypotheken, tophypotheek
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 4551
Er zijn 5 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Woonboten onverkoopbaar door hypotheekregels

Wonen op een woonboot, zou het niet geweldig zijn? Dat vrije gevoel van wonen op het water... Maar die woonboot kan ook een soort gevangenis blijken, als deze onverkoopbaar blijkt.

Lees verder

Die schimmige variabele hypotheekrente

Bij een variabele hypotheekrente zou je denken dat het systeem wel duidelijk is: de rente kan elke maand veranderen, in lijn met de ontwikkeling van de algemene rentestand. Maar dat is lang niet altijd het geval.

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |