hypotheek offerte vergelijking


Hypotheekverstrekkers stoppen ermee

28.04.2009 - Binnen een paar dagen hebben twee financiële instellingen aangegeven te gaan stoppen met het afsluiten van hypotheken. Hoeveel aanbieders zullen er nog volgen naast Avéro Achmea en Erasmus Verzekeringen.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Eind vorige week werd bekend dat Avéro Achmea deze zomer gaat stoppen met het afsluiten van hypotheken en levensverzekeringen. Vandaag kwam Erasmus Verzekeringen met een soortgelijke mededeling.

Er is wel een verschil. Erasmus treedt alleen op als distributeur van hypotheken. De achterliggende geldverstrekkers zijn Quion (Hypotrust) en MNF Bank. Voor de mensen die een Erasmus Hypotheek hebben gaat er dus niet veel veranderen, er is voor hen eigenlijk alleen een naamsverandering.

Avéro Achmea verstrekt daarentegen wel eigen gelden. Op het moment dat een financiële instelling stopt met het verstrekken van hypotheekgelden gaat direct de vraag spelen hoe het verder gaat met de bestaande hypotheken. Wat gebeurt er aan het einde van de rentevastperiode? Avéro zal de hypotheken heus willen verlengen, maar hoe liggen de rentetarieven die de klant daarbij aangeboden krijgt? Aangezien de verzekeraar geen nieuwe hypotheken meer binnen hoeft te halen is er geen enkele noodzaak om de hypotheekrente marktconform te blijven stellen.

En wat als je als klant een extra hypotheekbedrag wilt opnemen? Gebruik maken van een hogere hypothecaire inschrijving, of een tweede hypotheek? Kan dat nog in de toekomst voor klanten van Avéro Achmea? Of is het voor hen pech hebben, en moeten ze bij dergelijke wensen de hele hypotheek dan maar oversluiten naar een ander?

Wie een hypotheek heeft bij Avéro Achmea doet er verstandig aan alvast antwoorden te zoeken op deze vragen.

Auteur: Anneke Ranzato-Versloot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Tags: hypotheek, hypotheekverstrekkers, tweede hypotheek
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 6360
Er zijn 3 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Die schimmige variabele hypotheekrente

Bij een variabele hypotheekrente zou je denken dat het systeem wel duidelijk is: de rente kan elke maand veranderen, in lijn met de ontwikkeling van de algemene rentestand. Maar dat is lang niet altijd het geval.

Lees verder

Financiering te laat: wie is aansprakelijk?

Het rondmaken van een hypotheek lijkt soms eenvoudig, maar er zitten toch een hoop haken en ogen aan. Wat als de financiering achter één van die haken blijft steken? Wie draait er op voor de schade?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |