hypotheek offerte vergelijking


Redding voor werkloze huiseigenaren

29.04.2009 - De berichten rondom de werkloosheidscijfers zien er niet goed uit. Achter veel van deze werklozen schuilt een dreigend hypotheekprobleem: kunnen zij de maandlasten van hun hypotheek nog wel opbrengen?

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiŽle verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

In de huidige economische crisis worden heel veel bedrijven op zijn kop gezet. Een behoorlijk aantal faillissementen en bergen ontslagrondes - het lijkt maar niet op te houden. Wie werkloos raakt krijgt in eerste instantie een tijdje WW. Hoe lang, dat hangt af van je arbeidsverleden. Sowieso duurt de WW-uitkering een stuk minder lang dan vroeger. Zolang je WW krijgt heb je nog 70% van je laatstverdiende loon. Als dat loon tenminste niet boven het vastgestelde maximum ligt, want dan val je veel harder terug.

Er zijn nu eenmaal veel mensen die een hypotheek hebben afgesloten die maximaal is ten opzichte van hun inkomen. Daalt dat inkomen dan opeens sterk, dan ontstaat er snel een betalingsprobleem. Heel verstandig zou het zijn als je een reserve hebt opgebouwd waarmee je een tijd van werkloosheid kunt overbruggen. Zo'n reserve heeft echter lang niet iedereen tot zijn beschikking.

Kun je de hypotheeklasten niet meer opbrengen? Na een tijdje slecht betalen zegt de bank - en geef ze eens ongelijk - we gaan de woning dan maar verkopen. Heel naar voor iedereen: je moet je huis uit met alle gevolgen van dien, en als het even tegenzit blijf je nog zitten met een restschuld ook. Bij gedwongen verkoop levert het huis immers vaak veel minder op dan de gebruikelijke marktwaarde.

Minister Van der Laan is nu bezig met een plan waarbij woningcorporaties de huizen van werkloze woningeigenaren opkopen. De mensen kunnen er dan blijven wonen, natuurlijk tegen betaling van huur. Zodra ze weer werk hebben kunnen ze de woning dan terugkopen.

Het klinkt zo in eerste instantie best leuk. Wij hebben er alleen wel een hoop vraagpunten bij. Hoe werkt dat met overdrachtsbelasting? Kunnen de mensen de huur wel opbrengen? Hoe lang mogen ze op deze manier overbruggen? Tegen welke prijs kopen ze de woning terug? En als ze de woning helemaal niet meer terug willen kopen als ze weer werk hebben? Worden ze er dan alsnog uitgezet zodat de corporatie de woning toch kan verkopen? Of neemt de woningvoorraad van de corporaties dan gewoon fors toe?

We zijn erg benieuwd naar de verdere uitwerking van het plan!

Auteur: Anneke Ranzato-Versloot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (1)

Zelf een reactie plaatsen? Klik hier

Door: Hendrik | Geplaatst op 20 januari 2011 om 15:20
Wat ik nu nergens kan vinden is het volgende: stel je bent werkloos en je hypotheek loopt intussen af en je moet weer een nieuwe. Gesteld dat je de lasten kunt opbrengen (die van mij zijn inmiddels lager dan van een goedkope huurwoning), kun je dan een nieuwe hypotheek krijgen terwijl je bijvoorbeeld in de ww zit?Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciŽle of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 11183
Er zijn 0 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Extra aflossen zonder boete

Florius kwam gisteren met een primeur: vanaf 4 juni kun je daar de hypotheek extra aflossen zonder boete. Tenminste, als het geld uit eigen middelen komt.

Lees verder

Hoe heet is de annuÔteitensoep?

Een heftige politieke week ligt achter ons. Eerst het opstappen van Wilders uit het bezuinigingsoverleg - en de daardoor veroorzaakte val van het kabinet. En op donderdag de halleluja-stemming door het Kunduz-akkoord. Ook halleluja voor de huizenkoper?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |