hypotheek offerte vergelijking


Onderzoek steunt verhoging hypotheekgarantie

11.05.2009 - Het kabinet moet de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) tijdelijk fors verhogen om de vastgelopen huizenmarkt weer aan de gang te krijgen. Dat stelt vastgoedeconoom Piet Eichholtz van de Universiteit van Maastricht in een maandag gepubliceerd onderzoek.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Volgens Eichholtz is een verhoging van de NHG, die nu geldt tot een maximumbedrag van 265.000 euro, een uitstekend middel om de huizenmarkt weer op gang te krijgen. ''Het geeft banken en consumenten meer vertrouwen.''

Uit het onderzoek blijkt dat bij elke tussentijdse verhoging van de garantie, de transacties die binnen de nieuwe financiële ruimte vielen direct sterk toenamen.

Volgens de onderzoekers stimuleert een verhoging ook in de huidige markt de vraag naar woningen, die onder de nieuwe grens komen te liggen.

Risico's

De NHG verkleint de risico's die banken lopen op hypotheken, doordat het de schuld overneemt van de bank als een huizenbezitter niet aan zijn verplichtingen kan voldoen.

''Bij een hogere garantie durven banken meer geld uit te lenen. Ze hoeven minder kapitaal achter de hand te houden voor die leningen en geven dat voordeel door aan de consument in de vorm van een lagere rente'', aldus Eichholtz.

Auteur: Anton de Groot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Tags: hypotheken, nationale hypotheek garantie (NHG), wonen
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 3832
Er zijn 3 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Woonboten onverkoopbaar door hypotheekregels

Wonen op een woonboot, zou het niet geweldig zijn? Dat vrije gevoel van wonen op het water... Maar die woonboot kan ook een soort gevangenis blijken, als deze onverkoopbaar blijkt.

Lees verder

Nieuwe nieuwbouwgaranties

Tot voor kort was er een - inmiddels goed bekende - garantieregeling voor nieuwbouwwoningen: de GIW-garantie. Waarom die garantie precies moest verdwijnen is niet bepaald duidelijk. En nu? Nu zijn er nieuwe garanties voor in de plaats gekomen.

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |