hypotheek offerte vergelijking


NHG niet omhoog, wel hulp bij problemen

14.05.2009 - Ondanks de luide roep om een verhoging van de NHG-grens gaat die verhoging er niet komen. Tenminste niet in de voorstellen van minister Van der Laan voor het ondersteunen van de woningmarkt. Wel stelt hij een aantal andere maatregelen voor.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Zo moeten mensen die door de crisis in financiële problemen zijn gekomen de ruimte gaan krijgen om een deel van hun woonlasten later te betalen. Uitstel van betaling dus, wat bijvoorbeeld vormgegeven kan worden door het bijschrijven van niet-betaalde bedragen op de hypotheekschuld.

Ook moeten ze hun woning gemakkelijker kunnen verhuren. Dat biedt verlichting voor de mensen die al een woning hadden aangekocht en hun huidige woning niet verkocht krijgen. Als de leegstaande woning verhuurd mag worden scheelt dat natuurlijk aanzienlijk in de lasten en daarmee in de financiële problemen.

In de plannen van Van der Laan is ook de mogelijkheid opgenomen om de woning tijdelijk te verkopen aan een woningcorporatie. Deze kan men dan zelf van de corporatie huren, waardoor gedwongen verhuizing door de financiële situatie niet nodig zou zijn. Wanneer men weer een baan gevonden heeft zou de woning weer teruggekocht kunnen worden.

Een verhoging van de NHG-grens zit er dus kennelijk echt niet in. Dit tot grote teleurstelling van allerlei partijen die hier hun hoop op hadden gevestigd.

Auteur: Anneke Ranzato-Versloot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Tags: huizenmarkt, huizenprijs, huren, hypotheek, nationale hypotheek garantie (NHG)
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 4410
Er zijn 5 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Financiering te laat: wie is aansprakelijk?

Het rondmaken van een hypotheek lijkt soms eenvoudig, maar er zitten toch een hoop haken en ogen aan. Wat als de financiering achter één van die haken blijft steken? Wie draait er op voor de schade?

Lees verder

Had die DSB hypotheek eigenlijk niet gemogen?

Afgelopen dinsdag kwam Scheltema eindelijk met zijn rapport over de gang van zaken rondom de DSB Bank. Met als belangrijkste conclusie: DSB Bank had nooit een bankvergunning mogen krijgen.

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |