hypotheek offerte vergelijking


Hypotheekrente daalt niet over hele linie

21.05.2009 - De laatste weken zien we weer een daling in de hypotheekrente optreden. Prettig voor wie het aandurft een woning te kopen. En natuurlijk ook voor degenen die de rente van hun lopende hypotheek opnieuw moet vastzetten. Juich echter niet te hard bij het woord 'daling'.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Opvallend is dat de verlagingen van de hypotheekrente niet voor alle tarieven geldt. De meeste geldverstrekkers verlagen wel hun korte rentes: variabel en tot en met 10 jaar vast. De langere rentevastperiodes blijven echter gelijk of stijgen zelfs iets. Dat is niet uitzonderlijk en ook niet vreemd. Wel kan het beeld van de ontwikkeling van de hypotheekrente hierdoor wat vertekend zijn.

Mensen lezen immers dat de hypotheekrente daalt. In de praktijk gaan de meesten op dit moment echter het liefst voor zekerheid en daarmee voor lange rentevastperiodes. De hypotheekrente waar ze waarschijnlijk voor kiezen daalt dus helemaal niet.

De variabele rente is inmiddels eigenlijk overal wel behoorlijk gedaald. Er zijn nog steeds wel grote verschillen in de tarieven voor variabele hypotheekrente die de verschillende aanbieders hanteren. De geldverstrekkers die hun tarief baseren op het Euribor-tarief met een vaste opslag zijn het meest interessant. Dit systeem wordt echter steeds minder aangeboden. Het kiezen voor een variabele rente is überhaupt niet overal mogelijk. Er zijn ook banken die een maximum stellen aan het hypotheekdeel dat tegen variabele rente afgesloten kan worden.

Auteur: Anneke Ranzato-Versloot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Tags: hypotheek, hypotheekrente, hypotheekrentetarieven, rentetarieven, variabele hypotheekrente
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 6162
Er zijn 5 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Die schimmige variabele hypotheekrente

Bij een variabele hypotheekrente zou je denken dat het systeem wel duidelijk is: de rente kan elke maand veranderen, in lijn met de ontwikkeling van de algemene rentestand. Maar dat is lang niet altijd het geval.

Lees verder

Financiering te laat: wie is aansprakelijk?

Het rondmaken van een hypotheek lijkt soms eenvoudig, maar er zitten toch een hoop haken en ogen aan. Wat als de financiering achter één van die haken blijft steken? Wie draait er op voor de schade?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |