hypotheek offerte vergelijking


Aftrek hypotheekrente voor uw hypotheek zwakt af

25.05.2009 - Door een getroffen maatregel van het kabinet wordt de hypotheekrenteaftrek op lange termijn minder. Hierdoor zullen 300.000 huishoudens over 15 jaar hun hypotheekrenteaftrek kwijt raken. Hoe langer de termijn des te groter het aantal huishoudes dat de hypotheekrente aftrek kwijt raakt.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Iedereen met een eigen huis met hypotheek kan bij zijn belastingaangifte zijn hypotheekrente aftrekken, echter moet hier wel eerst het bedrag aan eigenwoningforfait. Het eigenwoningforfait is een belasting voor woongenot die iedereen met een huis en hypotheek dient te betalen. Voorheen hanteerde de overheid de maatregel om het percentage van het eigenwoningforfait als de woning in waarde stijgt te verlagen om ervoor te zorgen dat de hypotheekrente aftrek zo constant mogelijk te houden.

Het kabinet heeft voorheen besloten dat vanaf 2010 de regel wordt ingesteld dat huizenbezitters met een woning van meer dan EUR 1 miljoen een hoger eigenwoningforfait krijgen opgelegd, dit zal geleidelijk aan worden ingevoerd. Zodat huiseigenaren in 2016 over iedere euro boven de gestelde grens van EUR 1 miljoen euro 2,35% eigenwoningforfait moet berekenen dit in vergelijking met het eigenwoningforfait voor woningen onder de EUR 1 miljoen van 0,55%. Hetgeen waardoor meerdere huishoudens gedupeerd worden komt doordat de overheid heeft besloten de grens van EUR 1 miljoen te bevriezen vanaf 2011. Dit betekent dat steeds meer huizen onder het hoge eigenwoningforfait zullen vallen. Op dit moment valt 0,5% van de Nederlandse koopwoningen boven de gestelde grens echter de verwachting is dat dit over 15 jaar al 8% is en over 40 jaar zelfs 50% bedraagt. Hierbij wordt uitgegaan van een inflatiepercentage van 3,5% per jaar.

Het bevriezen van de grens houdt kort gezegd in dat iedere huizenbezitter met een woning van EUR 425.000 binnen een tijdbestek van 25 jaar de waarde zal zien stijgen tot boven de gestelde grens van EUR 1 miljoen euro en zal dus een hoger eigenwoningforfait moeten betalen, waardoor de hypotheekrenteaftrek gedeeltelijk/geheel wegvalt. In antwoord op deze regel doet de huizenbezitter met hypotheek er juist aan om de hypotheek tijdig af te lossen.
 

Auteur: Aislin van den Bergh
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Tags: eigenwoningforfait, hypotheekrente, hypotheekrenteaftrek, hypotheken, rentetarieven
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (1)

Zelf een reactie plaatsen? Klik hier

Door: Wilitha Daemen | Geplaatst op 06 januari 2010 om 20:35
Graag zou ik informatie willen hebben of en hoe je je hypotheek rente kunt bevriezen. Ik hoop dat u mij zou kunnen helpen.

Mvg
WilithaZelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 13232
Er zijn 5 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Woonboten onverkoopbaar door hypotheekregels

Wonen op een woonboot, zou het niet geweldig zijn? Dat vrije gevoel van wonen op het water... Maar die woonboot kan ook een soort gevangenis blijken, als deze onverkoopbaar blijkt.

Lees verder

Die schimmige variabele hypotheekrente

Bij een variabele hypotheekrente zou je denken dat het systeem wel duidelijk is: de rente kan elke maand veranderen, in lijn met de ontwikkeling van de algemene rentestand. Maar dat is lang niet altijd het geval.

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |