hypotheek offerte vergelijking


Hypotheekadviseur opgejaagd door advocaten

28.05.2009 - De claimcultuur in Nederland wordt steeds sterker. Advocatenkantoren werken hier natuurlijk graag aan mee: iedere rechtsgang levert ze immers inkomsten op. Bartels Advocaten is nu een website gestart om mensen uit te nodigen tot het indienen van een klacht tegen hun hypotheekadviseur.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Wie een te hoge hypotheek heeft afgesloten kan daardoor behoorlijk in de problemen komen. Als door welke oorzaak dan ook de hypotheeklasten niet meer opgebracht kunnen worden kan de bank uiteindelijk besluiten tot een gedwongen verkoop. Die kan dan weer opleveren dat men zonder huis maar met een restschuld achterblijft.

Bartels Advocaten heeft nu een site in het leven geroepen waar mensen met te hoge hypotheeklasten zich kunnen aanmelden. De advocaten gaan dan proberen de schade te verhalen op de hypotheekadviseur door aan te tonen dat deze de zorgplicht heeft geschonden.

Ongetwijfeld zijn er genoeg situaties waarin een hypotheekadviseur bij het aanvragen van een hypotheek voor een klant niet alle risico's goed heeft geanalyseerd. Dat kan verschillende achtergronden hebben. Soms bewust (zo snel mogelijk sluiten, want tijd is geld), soms onbewust (risico's zelf onderschat, misschien niet goed genoeg op de hoogte).

Wat ook kan is dat de klant helemaal niet openstond voor advies om iets te doen aan het afdekken van risico's. Je zult altijd zien dat het nou net die klanten zijn die nu vooraan staan om een claim tegen hun hypotheekadviseur in te dienen. Dan moet de adviseur geen dossierfoutjes gemaakt hebben, anders verliest hij zo'n zaak ook nog.

Als een adviseur z'n werk niet goed heeft gedaan moet hij daarop aangesproken worden, zeker. Daarvoor hebben we in Nederland een speciale klachteninstantie: het Kifid. Een advocaat inhuren voor veel geld is dus helemaal niet nodig om een onafhankelijke utispraak te krijgen over de kwaliteit van het advies.

Wij hebben het idee dat die advocaten geld ruiken, mede door het DSB verhaal. Of deze actie nu in het belang van de klant of van de advocatuur is...?

Auteur: Anneke Ranzato-Versloot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Tags: adviseurs, hypotheek, hypotheekadviseurs, hypotheken, Kifid
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (2)

Zelf een reactie plaatsen? Klik hier

Door: bacohol | Geplaatst op 28 mei 2009 om 23:28
ja, advocaten weten maar al te goed dat ze in het bezit zijn van een proces monopoly.
Er bestaan al advocaten kantoren , waar de advocaat in loondienst een zekere omzet geld target moet behalen om nadien , indien ze hun target gehaald hebben naar huis gaan met een jaarbonus.
Of de cliente de zaak wint of verliest, is minder van belang.
De advocatuur in nederland is ziek,hoe meer zaken er worden aangenomen, hoe meer geld binnen gehaald kan worden. Door de vele bomen zien vele advocaten dan ook het bos niet meer, met alle gevolgen van dien. De ene na de andere inschattings of procedure fout is dan het gevolg. De orde zou aan dit soort omzet praktijken praktijken paal en perk moeten stellen.Door: n.lagarde | Geplaatst op 31 mei 2009 om 14:15
afgesloten via adviseur ,van koopsom polis bij Allianz .
Met erg hoge ädvies en behandelingskosten"Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 8032
Er zijn 5 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Woonboten onverkoopbaar door hypotheekregels

Wonen op een woonboot, zou het niet geweldig zijn? Dat vrije gevoel van wonen op het water... Maar die woonboot kan ook een soort gevangenis blijken, als deze onverkoopbaar blijkt.

Lees verder

Financiering te laat: wie is aansprakelijk?

Het rondmaken van een hypotheek lijkt soms eenvoudig, maar er zitten toch een hoop haken en ogen aan. Wat als de financiering achter één van die haken blijft steken? Wie draait er op voor de schade?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |