hypotheek offerte vergelijking


Crisis brengt Koopsubsidie in beeld

02.06.2009 - De regeling voor Koopsubsidie bestaat al jaren - je hoorde er alleen weinig over. Nu de huizen niet meer te slijten zijn en in prijs dalen wordt er opeens veel aandacht geschonken aan de Koopsubsidie.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Dat de overheid mensen wil ondersteunen bij de aankoop van een eigen woning is niet nieuw. Niet voor niets bestaat er zoiets als Nationale Hypotheek Garantie en niet te vergeten de fiscale aftrek van de hypotheekrente. Naast deze welbekende regelingen bestaat er ook al lang een subsidieregeling voor degenen die op eigen kracht net tekort komen om een woning te kunnen kopen: de Koopsubsidie.

In de wereld van makelaars en hypotheekadviseurs is jarenlang weinig aandacht besteed aan de mogelijkheden van de Koopsubsidie. De mensen kochten toch wel huizen en de mannen in pakken hadden het hartstikke druk. Waarom dus tijd besteden aan een ingewikkelde regeling die toch alleen voor goedkope woningen bruikbaar is? Goedkope woningen = lage hypotheken = lage inkomsten. Die waren voorheen niet zo verschrikkelijk interessant voor de commerciële dames en heren.

Als je nu de kranten bekijkt is het opeens anders. In publicaties van hypotheekadvieskantoren zie je informatie over Koopsubsidie. In advertenties van makelaars zie je opeens huizen verschijnen waarbij vermeld wordt dat er Koopsubsidie mogelijk is.

De lage prijsklasse waarvoor Koopsubsidie van toepassing is maakt dat die vooral gebruikt zal worden door starters. Dat is nu net de groep waar de markt haar hoop op vestigt op dit moment. Starters hebben immers geen woning te verkopen en vergelijken de kosten van het kopen van een woning simpelweg met de kosten van huren. Als zo'n subsidie dan de doorslag kan geven om over te gaan tot kopen willen makelaars en hypotheekadviseurs je daar natuurlijk graag even op wijzen. Nu wel.

 

Auteur: Anneke Ranzato-Versloot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Tags: hypotheek, hypotheekadviseurs, Koopsubsidie, starters, starters hypotheek, startersregeling
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 5421
Er zijn 6 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Financiering te laat: wie is aansprakelijk?

Het rondmaken van een hypotheek lijkt soms eenvoudig, maar er zitten toch een hoop haken en ogen aan. Wat als de financiering achter één van die haken blijft steken? Wie draait er op voor de schade?

Lees verder

Had die DSB hypotheek eigenlijk niet gemogen?

Afgelopen dinsdag kwam Scheltema eindelijk met zijn rapport over de gang van zaken rondom de DSB Bank. Met als belangrijkste conclusie: DSB Bank had nooit een bankvergunning mogen krijgen.

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |