hypotheek offerte vergelijking


Wat is hypotheekadvies waard?

18.06.2009 - Met de transparantie in de beloning van hypotheekadviseurs komt vanzelf de vraag: welk bedrag is eigenlijk fair? Consumenten blijken hier heel anders over te denken dan de branche zelf.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Onderzoek heeft uitgewezen dat consumenten inschatten dat een hypotheekadvies zo'n zeven uur werk is voor de adviseur. De beloning die ze per uur in gedachten hadden ligt rond de 50 euro. Gemiddeld zou dat een bedrag opleveren van € 350 per advies.

Hoe anders denken de hypotheekadviseurs zelf. Zij hebben gemeten dat ze voor een goed hypotheekadvies 20 tot 25 uur de tijd nodig hebben. Qua uurtarief denken ze aan een bedrag tussen de € 115 en € 165. Dat geeft een heel ander totaalbedrag: ergens tussen de € 2.300 en € 6.000.

De verwachting die de consument volgens dat onderzoek heeft zijn in onze ogen verre van reëel. Voor een beetje hypotheekadvies ben je die zeven uur alleen al kwijt aan de gesprekken met de klant en de telefoontjes naar de geldverstrekker, verzekeraar etc. Dan is er nog helemaal niets gerekend, bedacht en geadministreerd. Ook lijkt € 50 per uur ons voor een goede, serieus te nemen hypotheekadviseur zwaar onder de maat.

Het behoeft geen nadere toelichting dat er een enorm gat zit tussen de ideeën van consumenten en die van adviseurs over de beloning voor een hypotheekadvies. De vraag is: wat voor gevolgen heeft dat gat? Gaat de klant steigeren zodra hij op de hypotheekofferte ziet staan wat het hele verhaal de adviseur gaat opleveren?

Zullen er in de praktijk echte discussies gaan ontstaan over de beloning? Discussies waarin de adviseur zich moet verdedigen, moet aantonen waarom hij de kosten waard is. Waarin de klant ook zal proberen af te dingen. Of zal blijken dat de gemiddelde klant hier helemaal niet in geïnteresseerd is - als hij die woning maar kan kopen tegen een behapbare maandlast?

Auteur: Anneke Ranzato-Versloot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Tags: hypotheek, hypotheek advies, hypotheek afsluiten, hypotheekadviseurs, hypotheekverstrekkers
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (1)

Zelf een reactie plaatsen? Klik hier

Door: serge | Geplaatst op 14 juli 2009 om 19:14
20 a 25 uur is wat mij betreft erg overdreven. De hypotheekadviseur maakt vaak zelf niet de hypotheekofferte en heeft door de jaren heen al snelle en directe contacten met verschillende hypotheekverstrekkers. Daarnaast is het zo dat dat het vooral de klant is die veel inzet moet tonen alle gevraagde informatiestukken bijeen te krijgen.

Laat helder zijn dat een hypotheekadviseur eigenlijk gewoon best veel verdient aan het "verkopen" van een hypotheek en dat de inzet hiervoor niet groter zal zijn dan die van de klant die om een hypothecaire lening vraagt.Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 6263
Er zijn 5 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Die schimmige variabele hypotheekrente

Bij een variabele hypotheekrente zou je denken dat het systeem wel duidelijk is: de rente kan elke maand veranderen, in lijn met de ontwikkeling van de algemene rentestand. Maar dat is lang niet altijd het geval.

Lees verder

Financiering te laat: wie is aansprakelijk?

Het rondmaken van een hypotheek lijkt soms eenvoudig, maar er zitten toch een hoop haken en ogen aan. Wat als de financiering achter één van die haken blijft steken? Wie draait er op voor de schade?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |