hypotheek offerte vergelijking


Huizenbezitters met hypotheek hebben massaal spijt

01.07.2009 - Volgens de onderzoekbureaus Synovate en Porter Novelli heeft een groeiend aantal huizenbezitters spijt van de hoogte van zijn hypotheek. Hier gaat het met name om huizenbezitters die destijds een beleggingshypotheek hebben afgesloten.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Beleggingshypotheken waren tot een aantal jaren geleden erg populair. Dit omdat destijds de koersen jaar in jaar een stijgende lijn lieten zien echter is hier door de kredietcrisis een abrupt einde aan gekomen.

De onderzoekbureaus hebben 433 huizenbezitters in opdracht van het Financieele Dagblad ondervraagd  om na te gaan of zij spijt hadden van de omvang van de hypotheek. Uit dit onderzoek komt naar voren dat de mensen die een andere hypotheek hebben afgesloten dan een beleggingshypotheek nog het meest tevreden zijn. De ontevredenheid stijgt pas echt naar ongekende hoogte onder de groep mensen met een beleggingshypotheek. Van deze groep mensen heeft maar liefst tweederde spijt van hun keuze voor een beleggingshypotheek.

Maar ook de percentages onder de mensen die een andere soort hypotheek hebben dan een beleggingshypotheek laten een stijgende lijn zien in ontevredenheid. Zo blijkt dat de mensen het meest tevreden zijn wanneer zij de hypotheek 10 jaar geleden hebben afgesloten. Van de huizenbezitters die 5 tot 10 jaar hun hypotheek hebben afgesloten zegt 9% spijt te hebben van de hoogte van de hypotheek en dit percentage stijgt maar liefst naar 12% in de groep mensen die de afgelopen vijf jaar hun onroerend goed hebben gefinancieerd met een hypotheek.

Auteur: Aislin van den Bergh
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Tags: beleggingshypotheek, hogere hypotheek, hypotheek, hypotheeklasten, hypotheekmarkt
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (2)

Zelf een reactie plaatsen? Klik hier

Door: van Vliet | Geplaatst op 01 juli 2009 om 11:48
Spijt hebben van de afgesloten hypotheek is eenvoudig gezegd, maar niet alleen de tussenpersoon is schuldig. Men is er zelf bij bij het afsluiten van een hypotheek. Men dient zich goed te laten informeren, maar men dient tevens eerlijk te zijn tegenover de tussenpersoon over verstand van zaken betreft beleggingen.
Te vaak geeft men aan kennis te beschikken over aspecten binnen de hypotheek, waar ze zelf niet eerder kaas van hebben gegeten. Wanneer men een beleggingshypotheek afsluit, dient men eerst een formulier in te vullen betreft de kennis over beleggingen, daarin wordt expleciet gevraagd hoe men zich voelt wanneer er geld verloren gaat. Op die manier probeert de tussenpersoon/ bank te ontdekken wat voor type belegger je bent. Dus alles schuiven richting bank en/of tussenpersoon is niet geheel terechtDoor: Frieda Veen | Geplaatst op 06 augustus 2009 om 15:52
Nog misselijker is het als je je hypotheek al rond hebt, zoals in ons geval (bewust tegen alle adviesen in spaarhypotheek)en je verkopende makelaar je op het laatste moment nog probeert te lijmen met een annanuiteitshypotheek. nou mooi dat wij bij het weggaan geen hand meer kregen.Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 8520
Er zijn 5 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Financiering te laat: wie is aansprakelijk?

Het rondmaken van een hypotheek lijkt soms eenvoudig, maar er zitten toch een hoop haken en ogen aan. Wat als de financiering achter één van die haken blijft steken? Wie draait er op voor de schade?

Lees verder

Had die DSB hypotheek eigenlijk niet gemogen?

Afgelopen dinsdag kwam Scheltema eindelijk met zijn rapport over de gang van zaken rondom de DSB Bank. Met als belangrijkste conclusie: DSB Bank had nooit een bankvergunning mogen krijgen.

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |