hypotheek offerte vergelijking


Hypotheek te hoog voor klanten DSB

02.07.2009 - Naar aanleiding van signalen en klachten bij de toezichthouder, AFM is er een nader onderzoek ingesteld naar de DSB met betrekking tot mogelijke fouten bij leningen die de bank had verstrekt.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Uitkomst van het onderzoek levert een boete op van 96.000 euro omdat de AFM van mening is dat de gedragscode van DSB te veel ruimte laat waardoor er te hoge hypotheken verstrekt worden die men eigenlijk helemaal niet kan betalen.

De DSB bank ligt al langere tijd onder vuur met betrekking tot de wijze waarop ze klanten met zeer lage hypotheekrente die gelden voor het eerste jaar binnenhalen.Vervolgens zit de klant met veel te hoge leningen en hypotheken, die ze helemaal niet kunnen betalen. Daarnaast worden er aanvullende verzekeringsproducten verkocht bij het afsluiten van de hypotheek of lening waarop een hoge winstmarge zit.

Financiering van de verzekeringsproducten wordt bereikt door een verhoging van de totale financieringssom met als gevolg dat huizenbezitters een hypotheeksom hebben die vele malen hoger is dan de waarde van het huis. Hierbij loopt men tevens de kans dat bij men bij gedwongen verkoop met een zeer hoge restschuld blijft zitten. Uiteraard helpt hier de dalende werkgelegenheid en de economische recessie niet echt aan mee.

Naast de boete van 96.000 euro krijgt de DSB ook nog eens een boete van 24.000 euro  omdat bij onderzoek blijkt dat in 5 van de 34 onderzochte hypotheken volgens de toezichthouder de verkeerde hypohteekvorm is verstrekt. Klanten hebben een hypotheekvorm geadviseerd gekregen met een vijfjaarsrente, dit terwijl zij aangeven dat ze geen schommelingen in de maandlast wensten. Volgens de AFM is de aangeboden vijfjaarsrente een te korte periode waarbij klanten na deze periode gecontronteerd worden met sterk stijgende rentetarieven.

In reactie op de opgelegde boetes door de AFM reageert DSB dat ze met hun hypothekenportefeuille beslist niet onder doen voor menige andere bank of financiele dienstverlener. Gemiddeld genomen verstrekken ze 4,3 keer het jaarinkomen en wordt 93% van de waarde van de woning gefinancieerd. Door de economische omstandigheden is dit verlaagd naar 3,4 keer het jaarinkomen en 65% waarde van de woning. Hierdoor lopen klanten van DSB bank niet meer risico dan dat bij andere banken. Daarnaast geven ze aan dat het aantal gedwongen huizenverkopen lager ligt bij de DSB.

Auteur: Redactie Hypotheek-Weetjes.nl
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Tags: DSB Bank, hypotheek, hypotheekklachten, hypotheeklasten, hypotheekrente
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 5671
Er zijn 5 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Die schimmige variabele hypotheekrente

Bij een variabele hypotheekrente zou je denken dat het systeem wel duidelijk is: de rente kan elke maand veranderen, in lijn met de ontwikkeling van de algemene rentestand. Maar dat is lang niet altijd het geval.

Lees verder

Financiering te laat: wie is aansprakelijk?

Het rondmaken van een hypotheek lijkt soms eenvoudig, maar er zitten toch een hoop haken en ogen aan. Wat als de financiering achter één van die haken blijft steken? Wie draait er op voor de schade?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |