hypotheek offerte vergelijking


Ouders van studerende kinderen kunnen beter een huis kopen dan huren

03.07.2009 - Al zal men het op het eerste gezicht niet zeggen, maar gelukkig brengt de economiche recessie ook enkele kansen en mogelijkheden met zich mee.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Zo hebben de dalende huizenprijzen vele nadelen voor de huidige huizenbezitters, maar is het juist voordelig voor toekomstige huizenbezitters en een goed moment om te investeren in vastgoed, de prijzen kunnen immers alleen nog maar omhoog.

Op deze manier kan het een goede oplossing zijn voor de kamernood van studenten dat zich ieder jaar weer opnieuw voordoet.  Voor ouders van studenten is het op dit moment namelijk zeer aantrekkelijk om een appartement te kopen in plaats van een kamer te huren. De huurprijzen stijgen namelijk enorm in tegenstelling tot de prijzen van woningen.

Uit een onderzoek van Century 21, blijkt dat dit fenomeen in Belgie al volop aan de gang is en dat het als een voordelige manier wordt gezien om te investeren in vastgoed. Het mes snijdt aan twee kanten, zo is het een oplossing voor de huisvesting van studenten en ervaart men met deze investering meer zekerheid dan wanneer men nu zou beleggen op de beurs.

Auteur: Aislin van den Bergh
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Tags: huizenmarkt, huizenprijs, huren, hypotheek, starters, starters hypotheek, studenten
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (5)

Zelf een reactie plaatsen? Klik hier

Door: Hiddema | Geplaatst op 07 juli 2009 om 12:11
Klinkt wel leuk, maar in de praktijk niet altijd mogelijk. In veel gevallen mogen appartementen niet zonder meer door studenten bewoont worden.Door: Jan Steen | Geplaatst op 02 mei 2010 om 20:55
@Hiddema

Wanneer men het huis koopt is dat dus geen probleem.Door: George | Geplaatst op 29 oktober 2010 om 16:18
Stellen gemeenten eisen aan de bewoning? Als ik als ouder een appartement koop en verhuur aan mijn dochter, kan de gemeente dan een woonvergunning weigeren?Door: pepe garcia | Geplaatst op 19 december 2010 om 23:01
Stel je hebt een koopwoning met hypotheek en je wilt dit "verhuren" aan je studerend kind. Zelf ga je elders wonen. Hoe zit het dan met hypotheek en hoe met uitwonende student?Door: Susan | Geplaatst op 14 februari 2011 om 10:14
Onze zoon (21) wil het huis uit en samen met vrienden gaan wonen. Ze zijn alle drie student! Zij hebben gevraagd of wij het appartement willen kopen, kosten E 150.000. Wij zullen de eigenaren zijn, zij zullen de kosten/lasten, huur dus, onderling verdelen en betalen die elke maand zodat wij er eigenlijk geen kosten aan hebben. De reden is dat het erg moeilijk is om een betaalbare kamer te vinden. Heeft dit financiele gevolgen voor ons en is het verstandig? Uiteraard zullen wij regels op papier zetten.Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 12886
Er zijn 7 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Financiering te laat: wie is aansprakelijk?

Het rondmaken van een hypotheek lijkt soms eenvoudig, maar er zitten toch een hoop haken en ogen aan. Wat als de financiering achter één van die haken blijft steken? Wie draait er op voor de schade?

Lees verder

Had die DSB hypotheek eigenlijk niet gemogen?

Afgelopen dinsdag kwam Scheltema eindelijk met zijn rapport over de gang van zaken rondom de DSB Bank. Met als belangrijkste conclusie: DSB Bank had nooit een bankvergunning mogen krijgen.

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |