hypotheek offerte vergelijking


Hypotheekhulp en huizenmarkt

07.07.2009 - Er komen steeds meer initiatieven om mensen die problemen hebben met het opbrengen van hun hypotheeklast te ondersteunen. Wat doet dit met de huizenmarkt?

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

De ING introduceert een heel pakket aan maatregelen om mensen met betalingsproblemen te helpen. De Hypotheek Rentepauze is er daar één van. Daarnaast komt er ook een hulpscan voor de hypotheek op de website een een telefonische Hypotheek Hulplijn. Bovendien kan men budgetcoaches inschakelen om uit de rode cijfers te blijven en wordt er een oplossing bedacht voor de groep hypotheekklanten die veel te lang met dubbele woonlasten zitten.

Eerder kwam NHG al met een vereenvoudiging van de Woonlastenfaciliteit, waarvan je gebruik kunt maken bij financiële problemen door meerdere oorzaken. Daarbij riep NHG de banken op tot het volgen van dit initiatief voor hypotheken zonder NHG - de ING doet dat nu dus.

Al die hulp voor huizenbezitters in financiële nood is voor die mensen natuurlijk erg prettig. Wie ermee geholpen is, in z'n woning kan blijven wonen en er niet met een restschuld uigezet wordt zal er erg gelukkiig mee zijn. Maar de financiële instellingen hebben vanzelfsprekend meer argumenten om dit te doen dan alleen het goed doen voor de noodlijdende klant.

Uiteindelijk is dit alles immers ook van grote invloed op de woningmarkt en de bijbehorende huizenprijs. Als mensen geholpen worden met hun betalingsproblemen hoeven ze hun huis niet (al dan niet gedwongen) te verkopen. Dat scheelt weer in het aanbod op de woningmarkt en daarmee in de daling van de prijzen. Er gaan daarom ook stemmen op die helemaal niet voor dit soort maatregelen zijn. Ze houden de woningmarkt kunstmatig in stand en daarmee de prijzen onnodig hoog. Daar hebben de banken natuurlijk ook belang bij. Anders moeten ze straks erg veel gaan afboeken op gedwongen verkopen met restschuld.

Er zijn zulke grote belangen bij die huizenmarkt. De grote partijen laten die markt niet in elkaar storten als ze er op welke manier dan ook iets aan kunnen doen. Dat doen ze echt niet alleen in het belang van die klant met betalingsproblemen. Hoe ver mag deze manipulatie van de markt gaan?

Auteur: Anneke Ranzato-Versloot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Tags: huizenmarkt, hypotheek, hypotheken, ing bank, nationale hypotheek garantie (NHG)
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (1)

Zelf een reactie plaatsen? Klik hier

Door: r hahlen | Geplaatst op 08 juli 2009 om 19:43
Er zal ales aan moeten worden gedaan om de "gewone" huizenbezitter te helpen daar waar nodig. Er is niemand bij gebaat dat de markt in elkaar klapt. En al die gieren die nu op hun tak in de boom zitten en afwachten wanneer de huizenprijzen sterk omlaag gaan, zullen over een paar jaar hun argumenten ook weer vergeten zijn en een "goede" prijs voor hun huis willen. De Nederlander moet weer uit zijn hol komen en de banken over de brug, dan komt alles weer goed.
RichardZelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 5192
Er zijn 5 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Woonboten onverkoopbaar door hypotheekregels

Wonen op een woonboot, zou het niet geweldig zijn? Dat vrije gevoel van wonen op het water... Maar die woonboot kan ook een soort gevangenis blijken, als deze onverkoopbaar blijkt.

Lees verder

Die schimmige variabele hypotheekrente

Bij een variabele hypotheekrente zou je denken dat het systeem wel duidelijk is: de rente kan elke maand veranderen, in lijn met de ontwikkeling van de algemene rentestand. Maar dat is lang niet altijd het geval.

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |