hypotheek offerte vergelijking


Gaat verhoogde NHG woningmarkt stimuleren?

09.07.2009 - Nu de verhoogde NHG-grens is doorgevoerd kun je er vanuit gaan dat er de nodige nieuwe NHG-hypotheken afgesloten zullen worden. Maar of dat de woningmarkt ook stimuleert?

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

De bedoeling is natuurlijk goed. We verhogen de grens voor een hypotheek met NHG, zodat we huizenkopers in staat stellen om een voordelige en veilige hypotheek af te sluiten. Dat zou ertoe moeten leiden dat meer mensen de stap durven te wagen om een woning te kopen, en daarmee een impuls moeten geven aan de ingestorte woningmarkt.

De vraag is of de verhoogde NHG-grens niet vooral benut gaat worden door mensen die allang een woning in hun bezit hebben. Niet omdat ze gaan doorstromen naar een hogere prijsklasse, maar omdat ze hun bestaande hypotheek zonder NHG nu kunnen omzetten in een hypotheek mét NHG.

Dat kan namelijk vrij gemakkelijk. Een hypotheek met NHG kun je niet alleen aanvragen bij de aankoop van een woning. Wie z'n hypotheek oversluit in verband met kwaliteitsverbetering kan ook NHG krijgen. Die woningverbetering hoeft eigenlijk niets voor te stellen: formeel is een meegefinancierd blik verf al voldoende. Ofwel: het is een mooie manier om een hypotheek met een veel lagere rente te krijgen dan je nu hebt. Dan moet die lagere rente natuurlijk wel de oversluitkosten goedmaken, je betaalt immers wel opnieuw afsluitprovisie, taxatiekosten, je moet naar de notaris en de borgtochtprovisie voor NHG moet ook betaald worden.

Hypotheekadviseurs en banken zullen dit ongetwijfeld actief gaan promoten onder hun hypotheekrelaties. De adviseurs ziten immers duimen te draaien en kunnen aan deze oversluitingen leuk verdienen. Met als het even meezit een verhoging van de aflossingspolis en een lucratieve woonlastenverzekering. Banken zien graag dat hun risico verlaagd wordt: een hypotheek met NHG levert ze immers geen risico op. Mensen met een hypotheek tussen de € 265.000 en € 350.000 vinden het ongetwijfeld interessante materie.

Er zal dus vast en zeker goed gebruik gemaakt gaan worden van de verhoogde NHG-grens. De vraag is alleen hoeveel woningaankopen daarmee uiteindelijk gefinancierd gaan worden...

Auteur: Anneke Ranzato-Versloot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Tags: huizenmarkt, hypotheek, hypotheek afsluiten, hypotheek oversluiten, nationale hypotheek garantie (NHG)
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 4791
Er zijn 5 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Financiering te laat: wie is aansprakelijk?

Het rondmaken van een hypotheek lijkt soms eenvoudig, maar er zitten toch een hoop haken en ogen aan. Wat als de financiering achter één van die haken blijft steken? Wie draait er op voor de schade?

Lees verder

Had die DSB hypotheek eigenlijk niet gemogen?

Afgelopen dinsdag kwam Scheltema eindelijk met zijn rapport over de gang van zaken rondom de DSB Bank. Met als belangrijkste conclusie: DSB Bank had nooit een bankvergunning mogen krijgen.

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |