hypotheek offerte vergelijking


Creatieve verkoopconstructies

14.07.2009 - Dat het moeilijk is om in de huidige woningmarkt je huis te verkopen weten we allemaal. Dus worden er soms hele creatieve constructies bedacht om de woning te verkopen.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Een tijdje geleden kwam ik al eens een stel tegen dat wilde doorstromen naar een duurdere nieuwbouwwoning, maar de aankoop niet aandurfde in verband met het risico dat ze te lang met de huidige woning zouden blijven zitten. De projectontwikkelaar nam ze die zorg uit handen: die kocht het huis van ze. Met als afspraak dat de winst die de projectontwikkelaar zou maken op het doorverkopen 50/50 gedeeld zou worden. Ik denk zomaar dat ze achteraf erg blij zijn geweest met deze constructie.

Dat zoiets niet alleen met een projectontwikkelaar kan, hoorde ik gisteren. Deze mensen willen al een tijdje heel graag groter gaan wonen met hun drie opgroeiende kinderen. Ze wisten al precies welk huis het moest gaan worden, dat stond al een hele tijd in de verkoop. Er moest veel aan gebeuren - dat zagen ze als een voordeel. Helemaal naar de eigen inzichten opknappen, prima! 

Maar ja, hun eigen huis ook en de belangstelling was minimaal. Dus wachtten ze af, te voorzichtig en verstandig om het risico te nemen op een lange periode van dubbele woonlasten. De makelaar zag het met lede ogen toe: hij zou graag de beide huizen willen verkopen.

Uiteindelijk hebben ze een oplossing gevonden. Het gezin koopt de duurdere woning en de verkoper koopt hun huidige huis. Woningruil dus in feite. Die heeft daarmee een veel couranter pand in bezit dat als het goed is veel beter te verkopen is dan het grote huis waar nog van alles mee moest gebeuren. De prijs die ze voor hun huis hebben gekregen is natuurlijk lager dan ze hadden gehoopt. Die verkoper (nu koper) is ook niet gek. Voor hen is het belangrijkst dat ze het risico niet meer lopen, aan de slag kunnen in het huis dat ze graag wilden hebben, en weten waar ze met deze constructie aan toe zijn qua hypotheek en maandlasten. Mooi opgelost!

Tevens wil ik u deze interessant link niet ontnemen, op huurwoningen kwam ik leuke nieuwe huurhuizen tegen.

 

Auteur: Anneke Ranzato-Versloot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Tags: dubbele woonlasten, huizenmarkt, huizenprijs, projectontwikkelaar, woningruil, woonlasten
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (2)

Zelf een reactie plaatsen? Klik hier

Door: Verkoopsneller.nl | Geplaatst op 14 juli 2009 om 21:29
In een moeilijke markt is het noodzakelijk om op te vallen. Daarom verkoop je huis met een persoonlijke website. Kijk op www.verkoopsneller.nlDoor: Woonketting.nl | Geplaatst op 16 juli 2009 om 22:19
Dubbele lasten behoren tot het verleden en je eigen huis kan ooksnel verkocht worden. Woonketting is een volledig nieuw concept onder begeleiding van een notaris met als bijkomstigheid dat sommige woningen heel goedkoop verkocht worden...Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 8064
Er zijn 6 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Verlengen hogere NHG-grens?

Vorig jaar zomer werd de maximale koopsom van een woning, om in aanmerking te komen voor Nationale Hypotheek Garantie (NHG) na veel wikken en wegen eindelijk verhoogd. Tijdelijk, aangezien het bedoeld was als middel om de tobbende woningmarkt uit het slop te trekken.

Lees verder

Hypotheekrenteaftrek en de standpunten van de politieke partijen

Alle politieke partijen hebben al hun speerpunten in het partijprogramma samengevat en zijn nu onderling met elkaar in debat. Wie er straks als sterkste uit de bus komt, mag in ieder geval zijn borst nat maken wat betreft het onderwerp: hypotheekrenteaftrek.

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |