hypotheek offerte vergelijking


Hypotheekzorgen groeien

16.07.2009 - De zorgen om het onbetaalbaar worden van de hypotheeklasten groeien. Zowel de banken als de Vereniging Eigen Huis houden rekening met een forse groei van het aantal gedwongen verkopen.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

De banken blijken extra reserveringen te maken om hypotheekverliezen op te vangen. Ze zien het aantal hypotheekklanten die problemen hebben met het betalen van hun maandlasten stijgen en houden er daarom rekening mee dat flink wat mensen uiteindelijk hun woning zullen moeten verkopen. Omdat de verstrekte hypotheken vaak hoger zijn dan de te verwachten opbrengst van de woningen hebben gedwongen verkopen verliezen tot gevolg: er blijft een restschuld over. Die verliezen moeten de banken wel op kunnen vangen; de kans dat de klant de overblijvende schuld zo even uit eigen middelen voldoet is immers minimaal. Als hij die middelen had zou hij ongetwijfeld niet in de situatie van gedwongen verkoop terechtgekomen zijn.

Ook de Vereniging Eigen Huis geeft aan rekening te houden met een stijging van het aantal executieverkopen. Alhoewel die stijging zich nog niet heeft afgetekend bljken veel leden van de VEH zich wel zorgen te maken. De vereniging adviseert haar leden bij het ontstaan van betalingsproblemen zo snel mogelijk om tafel te gaan zitten met de hypotheekverstrekker. Zo kunnen de problemen het beste binnen de perken gehouden worden.

Met deze verwachtingen zullen de banken uitermate blij zijn met de hypotheken in hun bestand die Nationale Hypotheek Garantie hebben. Bij die hypotheken staat de overheid immers borg voor het verlies dat geleden wordt bij gedwongen verkoop. Als de betalingsproblemen buiten de schuld van de klant zijn ontstaan en hij heeft volledig meegewerkt aan een optimale oplossing, wordt de restantschuld bovendien ook kwijtgescholden aan de ex-huiseigenaar.

Auteur: Anneke Ranzato-Versloot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Tags: hypotheek, hypotheeklasten, hypotheekmarkt, hypotheken, nationale hypotheek garantie (NHG), vereniging eigen huis
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 3634
Er zijn 6 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Woonboten onverkoopbaar door hypotheekregels

Wonen op een woonboot, zou het niet geweldig zijn? Dat vrije gevoel van wonen op het water... Maar die woonboot kan ook een soort gevangenis blijken, als deze onverkoopbaar blijkt.

Lees verder

Financiering te laat: wie is aansprakelijk?

Het rondmaken van een hypotheek lijkt soms eenvoudig, maar er zitten toch een hoop haken en ogen aan. Wat als de financiering achter één van die haken blijft steken? Wie draait er op voor de schade?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |