hypotheek offerte vergelijking


Verhoging NHG mag niet worden ingezet voor oversluiting van de hypotheek

17.07.2009 - De tijdelijke verhoging naar EUR 350.000 van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) die is ingesteld door het kabinet om de woningmarkt er weer boven op te helpen geldt niet voor het oversluiten van de hypotheek.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

De verhoging van de NHG is namelijk een tijdelijke maatregel en geldt vooralsnog tot 1 januari 2011 voor consumenten die een woning willen aanschaffen.

De NHG zorgt ervoor dat hypotheekverstrekkers hun klanten een lagere hypotheekrente kunnen aanbieden dit omdat de eventuele restschuld wanneer er sprake is van een gedwongen verkoop wordt kwijtgescholden. In ruil hiervoor dient de afsluiter van de hypotheek een afsluitpremie te betalen van 0,45% van het totale leenbedrag te betalen. 
Momenteel is het niet duidelijk hoeveel aanvragen voor oversluiting van de hypotheek er zijn als gevolg van de verhoging van de NHG.

 

Echter zal zoals door minister van der Laan is aangegeven voor het oversluiten van de hypotheek onder de NHG de oude grens van EUR 265.000 gehanteerd blijven worden en dient er ten alle tijde sprake te moeten zijn van woningverbetering. Dit heeft de minister van Eberhard van der Laan (Wonen, Wijken en Integratie) afgesproken met het Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW). Het is dus voor oversluiters niet mogelijk om te profiteren van de gunstige voorwaarden van de NHG.


Een woordvoerder van minister van de Laan geeft aan dat banken twee maanden de tijd krijgen om een aanpassing in te voeren. Dit houdt in dat aanvragen voor oversluitingen tot EUR 350.000 tot 17 september mogen worden uitgevoerd. Wel wordt er gevraagd aan de banken om terughoudend te zijn met oversluitingen van deze aard.

Auteur: Aislin van den Bergh
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Tags: huizenmarkt, hypotheek, hypotheek oversluiten, hypotheekrente, nationale hypotheek garantie (NHG)
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 7284
Er zijn 5 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Die schimmige variabele hypotheekrente

Bij een variabele hypotheekrente zou je denken dat het systeem wel duidelijk is: de rente kan elke maand veranderen, in lijn met de ontwikkeling van de algemene rentestand. Maar dat is lang niet altijd het geval.

Lees verder

Financiering te laat: wie is aansprakelijk?

Het rondmaken van een hypotheek lijkt soms eenvoudig, maar er zitten toch een hoop haken en ogen aan. Wat als de financiering achter één van die haken blijft steken? Wie draait er op voor de schade?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |