hypotheek offerte vergelijking


Hypotheekadviseurs op zwarte lijst

21.07.2009 - Het klinkt bijzonder heftig: een zwarte lijst voor hypotheekadviseurs. Hoe bont moet een adviseur het maken om op deze lijst terecht te komen?

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Dat valt nogal mee. Het gaat om een zwarte lijst, ingesteld door de Vereniging EIgen Huis, waarop hypotheekadviseurs vermeld worden die zich niet houden aan de provisietransparantie. Sinds 1 april van dit jaar zijn financieel adviseurs verplicht om aan de klanten te melden welke vergoeding ze krijgen bij het uitvoeren van de aangevraagde offerte voor een hypotheek of (ander) complex financieel product.

Bij hypotheken gaat het hier niet om de gebruikelijke afsluitprovisie die de geldverstrekker inhoudt op het hypotheekbedrag. Deze afsluitprovisie staat wel in de offerte, dit is echter niet het provisiebedrag voor de hypotheekadviseur. Aan een hypotheek wordt vaak veel meer verdiend dan alleen de provisie over de afgesloten lening. De meeste mensen sluiten immers een spaar- of beleggingsrekening of - verzekering af om de hypotheek aan het eind van de looptijd mee af te lossen. Op deze aflosproducten verdient de adviseur vaak behoorlijk.

De Vereniging Eigen Huis had al een Meldpunt Woekerprovisies ingesteld, waar je een melding kunt doen wanneer de provisie in jouw offerte sterk afwijkt van de gemiddelde provisies die Eigen Huis aangeeft:

Dit is de totale provisie (afsluit en doorloop).

Omdat in de praktijk blijkt dat er nogal wat adviseurs zijn die de verplichte melding van provisie achterwege laten, heeft de VEH aangegeven een zwarte lijst in te richten. Consumenten die met zo'n hypotheekadviseur te maken hebben (gehad) kunnen dit telefonisch melden tot het einde van deze maand. Daarna wordt de lijst door de VEH overhandigd aan de AFM.

Auteur: Anneke Ranzato-Versloot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Tags: adviseurs, hypotheek, hypotheek provisie, hypotheekadviseurs, provisie, provisie hypotheken, tussenpersonen, vereniging eigen huis, zwarte lijst
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (4)

Zelf een reactie plaatsen? Klik hier

Door: klaas | Geplaatst op 24 juli 2009 om 20:09
hallo heb eerder een hypotheek gehad bij de hypotheker alles kon lening in de hypotheek maar een dag voor de akte overdracht een belletje is niet gelukt u lening bij de hypotheek in dus lening even een paar dagen weg en dan weer een nieuwe lening kosten extra 350 per maand dus zo wordt je dus weer lekker opgelichtDoor: cobie | Geplaatst op 30 oktober 2009 om 23:40
had een hypotheek aan gevraagd .alles was rond geen probleem tot een dag voor het paseren van de overdracht kreeg een telefoontje dat het niet door kon gaan.
reden die ze op gaven
de bank wilde niet met me in zee gaan want ik had meerdere offertes via het internet aan gevraagd en dat vertrouwde ze niet .
maar zat wel voor ruim 20000 in het schipDoor: T | Geplaatst op 04 november 2009 om 19:35
Dat lijkt toch een standaard werkwijze. Ook ik had met Arjan Arends hypotheekadviseur bij de Postbank alle afspraken rond en mij overal aangehouden. NA het tekenen van de papieren gedurende 3dagen (toevallig de wettelijke bedenktijd om het hele gebeuren ongedaan te maken...) is hij onvindbaar en aan het einde op de 3e dag om 2130! een voicemail. Ik werd steeds onbekend gebeld en er werd opgehangen als ik opnam. Je voelt het al. Er was iets niet in orde. In eens waren dingen zoek, kon de rente niet etc. Werd een heel spektakel, zelfs de notaris heeft uit zichzelf contact opgenomen met de bank, door de uiterst vreemde werkwijze.(dacht nl. al dat het onzin was en had de notaris gevraagd iets op te sturen wat ik al 5! keer eerder had gedaan en weer wed het 'niet ontvangen, waarop ik dat heb doorgegevn aan de notaris die uiterst beledigt was door dit verwijt) uiteindelijk eigen geld ingebracht en de adviseur Arjan zou niet meer werkzaam zijn daar na inwinning van informatie kwam ik er later achter dat ook dit een leugen was. Alles is goed gedocumenteerd en gesprekken zijn opgenomen. Toch is het altijd lastig in NL om als particulier je recht te hebben en te krijgen. Het verschil in de offerte was trouwens richten de 30%!! op wat uiteindelijk mocht en geen enkele andere aanbieder kon het binnen 4weken rondkrijgen wat wel was afgesproken met deze adviseur en dus ook zo was afgesproken met de verkopende partij. Uiteindelijk is dat het enige(een..hypotheek,telaag,duurder en wat hogere rente met zo'n polis) met hulp van de Notaris en ondertussen heel wat callcenter personeel die ook allang begrepen dat de boel niet deugde dat ik kreeg. Anders hing er met eigen middelen in en had ik niets. Door dit alles ben ik nu tegen de 30 en heb mijzelf omgeschoold en help mensen nu zelf met dergelijke problemen. Kijk uit, vraag ALTIJD overal een second opinion, gebruik het net voor informatie en niet alleen voor chat en hyves! Het is een geweldig medium om elkaar te helpen en te waarschuwen. Iedereen bedankt voor het delen. mvg,Door: JM | Geplaatst op 03 december 2009 om 11:17
snappen jullie zelf wel wat jullie zeggen? het is wel zo gruwelijk onsamenhangend allemaal!Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 17285
Er zijn 9 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Financiering te laat: wie is aansprakelijk?

Het rondmaken van een hypotheek lijkt soms eenvoudig, maar er zitten toch een hoop haken en ogen aan. Wat als de financiering achter één van die haken blijft steken? Wie draait er op voor de schade?

Lees verder

Had die DSB hypotheek eigenlijk niet gemogen?

Afgelopen dinsdag kwam Scheltema eindelijk met zijn rapport over de gang van zaken rondom de DSB Bank. Met als belangrijkste conclusie: DSB Bank had nooit een bankvergunning mogen krijgen.

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |