hypotheek offerte vergelijking


NHG voordeel blijft niet zo hoog

24.07.2009 - Afgelopen week stelde een hypotheekexpert van de Nederlandse Vereniging van Banken dat het rentevoordeel op een NHG-hypotheek in de toekomst véél kleiner zal worden dan nu het geval is.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie levert je als huizenbezitter een behoorlijk voordeel op. Een rentekorting van 0,5% ten opzichte van een volledige financiering zonder NHG is heel gebruikelijk en tegenwoordig zelfs laag. Verschillende banken hanteren inmiddels grotere verschillen omdat ze graag hypotheken met NHG willen verstrekken. Die leveren de bank immers geen risico op en tot op heden is een NHG-hypotheek ook gunstig voor de kapitaaleisen waar banken aan moeten voldoen.

Die kapitaaleisen gaan echter veranderen. Voor hypotheken met NHG zal relatief meer eigen vermogen aangehouden moeten gaan worden, voor hypotheken zonder NHG zelfs relatief minder. De afname van dit voordeel zou normaal gesproken ook een afname an het rentevoordeel moeten betekenen.

Bovendien schijnt het zo te zijn dat kredietbeoordelaars de hypotheken met NHG iets minder positief beoordelen dan vroeger. Dat heeft weer gevolgen voor de prijs die banken moeten betalen om zelf geld te lenen. Wat ook weer een negatief effect heeft op de rentekorting.

Kortom, dat zegt tenminste Edward Feitsma, het moet wel zo zijn dat die rentekorting een stuk lager gaat worden. Iets van 0,2% ofzo. Ach, da's nog steeds mooi meegenomen en de kosten van NHG heb je dan nog steeds binnen drie jaar terugverdiend. Maar het zal wel even wennen zijn!

Auteur: Anneke Ranzato-Versloot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Tags: hypotheek, hypotheekrente, hypotheekrentetarieven, hypotheeksom, nationale hypotheek garantie (NHG)
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 5786
Er zijn 5 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Die schimmige variabele hypotheekrente

Bij een variabele hypotheekrente zou je denken dat het systeem wel duidelijk is: de rente kan elke maand veranderen, in lijn met de ontwikkeling van de algemene rentestand. Maar dat is lang niet altijd het geval.

Lees verder

Financiering te laat: wie is aansprakelijk?

Het rondmaken van een hypotheek lijkt soms eenvoudig, maar er zitten toch een hoop haken en ogen aan. Wat als de financiering achter één van die haken blijft steken? Wie draait er op voor de schade?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |