hypotheek offerte vergelijking


Uitblijven van meldingen van slechte hypotheekadviseurs

05.08.2009 - Vereniging Eigen Huis (VEH) heeft het meldpunt dat was geopend om aan te geven dat hypotheekadviseurs vooral in eigenbelang handelde, inmiddels na twee weken gesloten. Er was slechts sprake van een aantal meldingen en mede door het uitblijven van deze meldingen is er besloten het meldpunt niet langer open te houden.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

VEH geeft wel aan dat de meldingen die wel zijn binnengekomen momenteel verder worden onderzocht door middel van het opvragen van extra stukken. Wanneer hier uit naar voren komt dat hypotheekadviseurs de verkeerde hypotheek aanbevelen om zo hun eigen verdiensten te zien stijgen hiervan melding wordt gemaakt bij de Autoriteit Financiele Markten (AFM).

Het meldpunt was destijds geopend als gevolg van een nieuwe regeling dat hypotheekadviseurs verplicht zijn gesteld om aan te geven hoeveel een hypotheek precies voor hen opbrengt. Deze regeling was in het leven geroepen om te voorkomen dat een hypotheekadviseur slechts die hypotheek aanbeveelt waar hij het meeste aan verdient.
 

Auteur: Aislin van den Bergh
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Tags: adviseurs, hypotheek, hypotheek advies, hypotheek afsluiten, hypotheekadviseurs, vereniging eigen huis
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (4)

Zelf een reactie plaatsen? Klik hier

Door: Provisievrije hypotheekadvieseur | Geplaatst op 13 oktober 2009 om 16:16
Het valt ook wel mee denk ik. Zo moeilijk is het niet om te laten zien welke provisie er op de producten zit die worden geadviseerd.

Buiten dat zijn de provisiepercentages behoorlijk gedaald en worden er steeds meer provisievrije producten geadviseerd.Door: jan | Geplaatst op 21 oktober 2009 om 14:51
Jammer dat het meldingspunt gesloten is. Anders had ik graag T.A.P.Zonderland van Kapitaalvisie genoemd. Hij liet me in 1997 een effectenleasecontract van Defam en een VIP-polis van Amef, beide als dekking voor de hypotheek maar "nee ik hoefde geen kennis te hebben van beleggingen. Gewoon de looptijd afwachten". Later bleek de VIP een woekerpolis en Defam stopte in 2007 het contract omdat "de wet de regels veranderd heeft". Kaitaalvisie was intussen met of zonder geld verdwenen en Zonderland ging weer verder in Den Bosch.Door: jan | Geplaatst op 21 oktober 2009 om 15:17
Jammer dat het meldingspunt gesloten is. Anders had ik graag T.A.P.Zonderland van Kapitaalvisie genoemd. Hij liet me in 1997 een effectenleasecontract van Defam en een VIP-polis van Amef, beide als dekking voor de hypotheek maar "nee ik hoefde geen kennis te hebben van beleggingen. Gewoon de looptijd afwachten". Later bleek de VIP een woekerpolis en Defam stopte in 2007 het contract omdat "de wet de regels veranderd heeft". Kaitaalvisie was intussen met of zonder geld verdwenen en Zonderland ging weer verder in Den Bosch.Door: Marijke Sarijoen | Geplaatst op 23 februari 2010 om 14:08
Door onproffessoneel handelen en gedrag, weken niet bereikbaar/elke keer wanneer de passeerdatum nadert toch nog stukken nodig te hebben. Zijn vanaf vorig jaar april bezig om de overwaarde van ons huis in te zetten tot het kopen van een nieuwe auto. Nu dit zolang duurt heeft de autodealer een deurwaarder ingeschakeld om een bedrag van ruim € 4200 te betalen omdat deze auto ruim een jaar niet heeft kunnen verkopen terwijl wij nog steeds graag de auto willen maar onze hypotheekadviseur in gebreke blijft. Hoe kunnen wij dit juridisch aanpakken??????????Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 7275
Er zijn 6 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Financiering te laat: wie is aansprakelijk?

Het rondmaken van een hypotheek lijkt soms eenvoudig, maar er zitten toch een hoop haken en ogen aan. Wat als de financiering achter één van die haken blijft steken? Wie draait er op voor de schade?

Lees verder

Had die DSB hypotheek eigenlijk niet gemogen?

Afgelopen dinsdag kwam Scheltema eindelijk met zijn rapport over de gang van zaken rondom de DSB Bank. Met als belangrijkste conclusie: DSB Bank had nooit een bankvergunning mogen krijgen.

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |