hypotheek offerte vergelijking


Omvangrijke hypotheekfraude ontdekt

06.08.2009 - Bij de ING is een hoofdacceptant ontslagen vanwege het faciliteren van een miljoenenfraude met hypotheken. Ze had banden met een criminele organisatie, die voor miljoenen aan valse hypotheken afsloot bij ING.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Het is voor zo'n criminele organisatie natuurlijk wel erg comfortabel om een hoofdacceptant van een grote bank in het netwerk te hebben. Ze kon zo niet alleen zorgen voor een soepele acceptatie van de aanvragen, maar hielp via haar contacten ook fraudeurs aan banen als hypotheekadviseur bij tussenpersonen. Die konden daar dan rustig aan de slag met het vormgeven van valse hypotheekaanvragen en deze indienen bij ING. En misschien ook wel bij andere banken, waarom niet?

Hypotheekfraude wordt meestal gepleegd door het vervalsen van werkgeversverklaringen. Dat is nie zo ingewikkeld: de werkgeversverklaring is een document dat erg gevoelig is voor vervalsing. Bij banken zouden ze hier eigenlijk veel heftiger op moeten controleren. Niet alleen door een telefoontje naar de werkgever (die kan immers in het complot zitten), maar ook door een controle bij het UWV. Daar is immers ook bekend welke dienstverbanden er bestaan.

Ook valse taxatierapporten worden vaak gebruikt bij hypotheekfraude. Daarvoor heeft zo'n organisatie alleen maar de medewerking van een taxateur nodig. En dan zou je misschien denken dat de notariële aktes (eigendom, hypotheek) vrij van verdenking mogen zijn... nee hoor, ook notarissen laten zich door de criminelen overhalen.

Het is voor een bank behoorlijk lastig om hypotheekfraude te voorkomen of te ontdekken, als al die partijen zorgvuldig samenwerken. Het gaat bij ontdekte fraudes dan ook altijd om enorme bedragen, omdat er vaak al tijden op die manier gewerkt wordt.

 

Auteur: Anneke Ranzato-Versloot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Tags: hypotheek, hypotheek afsluiten, hypotheekfraude, ing bank
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (1)

Zelf een reactie plaatsen? Klik hier

Door: tato soenarto | Geplaatst op 14 juni 2010 om 21:56
niet alleen bij ING maar ook bij ABN AMRO ,zulke personen die gefraudeerd hebben met tenkoste van mensen met kinderen die gedupeerd zijn zij moeten opogehangen worden net als in china of rusland of geexecuteerd ,want deze mensen hebben geen gevoelens voor iemend anders levend ,Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 9364
Er zijn 4 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Woonboten onverkoopbaar door hypotheekregels

Wonen op een woonboot, zou het niet geweldig zijn? Dat vrije gevoel van wonen op het water... Maar die woonboot kan ook een soort gevangenis blijken, als deze onverkoopbaar blijkt.

Lees verder

Die schimmige variabele hypotheekrente

Bij een variabele hypotheekrente zou je denken dat het systeem wel duidelijk is: de rente kan elke maand veranderen, in lijn met de ontwikkeling van de algemene rentestand. Maar dat is lang niet altijd het geval.

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |