hypotheek offerte vergelijking


Zijn er nu hypotheekproblemen of niet?

13.08.2009 - Heel Nederland lijkt het erover eens dat er grote hypotheekproblemen moeten zijn. Er vallen immers veel ontslagen en er zijn talloze mensen met een niet al te voorzichtige hypotheeksom. Zijn er wel zoveel problemen?

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Gewoon maar even kijkend naar de nieuwskoppen over hypotheken in de afgelopen periode. Een paar weken geleden nog: "Aantal gedwongen huizenverkopen verdubbelt". Ging dat over concrete cijfers? Nee, het nieuws was gebaseerd op prognoses van de stichting WEW, de uitvoerder van de Nationale Hypotheek Garantie. De genoemde aantallen (1600 in 2010) gingen bovendien over het aantal declaraties bij NHG, ofwel: situaties waarbij de verkoopprijs niet hoog genoeg was om de hypotheek geheel mee af te lossen.

De cijfers van het Kadaster gaven over de maand juni een aantal van 200 gedwongen woningverkopen. Ja, een stijging van 40% ten opzichte van een jaar geleden. Dat is natuurlijk wel een forse stijging, maar het aantal valt toch eigenlijk nog wel mee. Het aantal gedwongen verkopen van woningen was in de afgelopen jaren waanzinnig laag, dus dan zit je al snel op een grote stijging.

De ING bank wist gisteren goed nieuws te melden: daar is géén toename van betalingsproblemen bij de hypotheken te constateren. Ongeveer 1 procent van de ING-hypotheken heeft een betalingsachterstand, en dat was altijd al zo.

Het aantal 'Te koop' borden in het straatbeeld zegt misschien wel iets, maar die zijn natuurlijk lang niet altijd in de tuin gezet in verband met betalingsproblemen. Je kunt ook gewoon willen verhuizen, of de woning verkopen in verband met een echtscheiding.

Het staat buiten iedere twijfel dat mensen bij werkloosheid een forse teruggang in hun financiën moeten accepteren. In de eerste tijd, met een WW van 70%, valt het waarschijnlijk nog wel mee. Daarna komen de echte problemen, dus misschien komt de grote golf nog? Of hebben veel mensen ruimte om op allerlei uitgaven zo veel te besparen dat ze toch in staat zijn hun hypotheeklasten netjes te betalen? 

Wie weet, pakt het uiteindelijk zo uit dat het allemaal wel meevalt met de hypotheekrpoblemen. Dat zou toch fijn zijn!

Auteur: Anneke Ranzato-Versloot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Tags: huizenmarkt, huizenprijs, hypotheek, hypotheekklachten, hypotheekmarkt, hypotheken
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 6151
Er zijn 6 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Woonboten onverkoopbaar door hypotheekregels

Wonen op een woonboot, zou het niet geweldig zijn? Dat vrije gevoel van wonen op het water... Maar die woonboot kan ook een soort gevangenis blijken, als deze onverkoopbaar blijkt.

Lees verder

Financiering te laat: wie is aansprakelijk?

Het rondmaken van een hypotheek lijkt soms eenvoudig, maar er zitten toch een hoop haken en ogen aan. Wat als de financiering achter één van die haken blijft steken? Wie draait er op voor de schade?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |