hypotheek offerte vergelijking


Hulp van de gemeente

18.08.2009 - Gemeenten kunnen zelf maatregelen bedenken om de lokale huizenmarkt op gang te helpen. Daar komen creatieve plannen uit!

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Minister Van der Laan (VROM) heeft een hoop geld gereserveerd voor het stimuleren van de huizenmarkt: maar liefst 100 miljoen euro. Gemeenten kunnen een deel van dit bedrag aanvragen door een plan in te dienen waarvoor ze subsidie nodig hebben. Inmiddels hebben 211 gemeenten dat gedaan, en zijn er 155 subsidiebedragen verstrekt.

De gemeenten kunnen zelf bedenken op welke manier ze geld willen inzetten, als het maar bedoeld is voor het op gang helpen van de huizenmarkt. De gemeente Zuidhorn heeft € 100.000 toegekend gekregen voor het tijdelijk betalen van de hypotheeklasten van mensen die een kavel hebben gekocht in het nieuwbouwproject De Oostergast. Zo ontstaan voor deze kopers voorlopig geen dubbele hypotheek lasten, waardoor ze misschien wel de stap durven te wagen tot het aanschaffen van een nieuwbouwwoning in dit project.

Zou dat werken? De geldpot is natuurlijk niet onbeperkt, en de onzekerheid over de verkoop van de huidige woning verdwijnt niet door zo'n regeling. Het is een leuke bijkomstigheid, niet meer dan dat. Maar goed, misschien zijn er mensen die dit kleine zetje nodig hebben om de stap tot aankoop te zetten.

We hopen het voor de huizenmarkt van Zuidhorn!

 

Auteur: Redactie Hypotheek-Weetjes.nl
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Tags: gemeente, huizenmarkt, huizenprijs, hypotheek, nieuwbouwwoning
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 4483
Er zijn 5 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Financiering te laat: wie is aansprakelijk?

Het rondmaken van een hypotheek lijkt soms eenvoudig, maar er zitten toch een hoop haken en ogen aan. Wat als de financiering achter één van die haken blijft steken? Wie draait er op voor de schade?

Lees verder

Had die DSB hypotheek eigenlijk niet gemogen?

Afgelopen dinsdag kwam Scheltema eindelijk met zijn rapport over de gang van zaken rondom de DSB Bank. Met als belangrijkste conclusie: DSB Bank had nooit een bankvergunning mogen krijgen.

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |