hypotheek offerte vergelijking


20.000 extra woningverkopen door hogere NHG?

20.08.2009 - Per 1 juli is de hogere NHG-grens van € 350.000 ingevoerd, een maatregel die bedoeld is om de woningmarkt te stimuleren. En, heeft de hogere grens al een stormloop veroorzaakt bij hypotheekadviseurs?

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Nou nee. Er zijn in de maand juli maar liefst 63 hypotheken met de verruimde NHG afgesloten. Dat cijfer zegt natuurlijk helemaal niets. Gaat het om woningaankopen of om mensen die er als de kippen bij waren om hun bestaande hypotheek over te sluiten naar een hypotheek met NHG? Dat kan immers tot 17 september.

En als het dan al om woningaankopen gaat, zouden deze mensen het huis niet hebben gekocht wanneer ze geen hypotheek met NHG hadden kunnen krijgen? Of hadden ze de aankoop toch wel gedaan en is de NHG-hypotheek een leuk extraatje?

NHG-directeur Karel Schiffer rekent erop dat er volgend jaar maar liefst 15.000 tot 20.000 extra woningen verkocht worden door de verruimde NHG-grens. Klinkt leuk, maar meetbaar is het natuurlijk niet. Tenzij je alle mensen die volgend jaar een woning kopen met een hypotheek tussen de € 265.000 en € 350.000 gaat vragen of ze dat ook gedaan hadden als ze geen Nationale Hypotheek Garantie hadden kunnen krijgen.

De onzekerheid die mensen voelen, waardoor ze niet doorstromen naar een volgende woning (in een hogere prijsklasse) , wordt niet weggenomen door een NHG-hypotheek. Overigens probeert Schiffer in zijn vraaggesprek met het ANP ook die onzekerheid een beetje weg te nemen. De crisis en de problemen op de huizenmarkt vallen in Nederland erg mee, als je het vergelijkt met andere landen. Paniek is dus niet nodig.

Het valt ook eigenlijk wel mee met de paniek toch? Mensen aarzelen alleen en dat is niet zo vreemd. De hogere NHG-grens neemt de aarzeling niet weg. Een oplossing voor het risico dat ze heel erg lang met dubbele maandlasten blijven zitten - dat zal meer zoden aan de dijk zetten.

Auteur: Anneke Ranzato-Versloot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Tags: huurwoningen, hypotheek, hypotheek oversluiten, koopwoningen, nationale hypotheek garantie (NHG), NHG grens

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 4050
Er zijn 6 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Financiering te laat: wie is aansprakelijk?

Het rondmaken van een hypotheek lijkt soms eenvoudig, maar er zitten toch een hoop haken en ogen aan. Wat als de financiering achter één van die haken blijft steken? Wie draait er op voor de schade?

Lees verder

Had die DSB hypotheek eigenlijk niet gemogen?

Afgelopen dinsdag kwam Scheltema eindelijk met zijn rapport over de gang van zaken rondom de DSB Bank. Met als belangrijkste conclusie: DSB Bank had nooit een bankvergunning mogen krijgen.

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |