hypotheek offerte vergelijking


Hoe moet ik hypotheek berekenen?

21.08.2009 - De maximale hypotheek is een veel gebruikt begrip in de hypotheekwereld, maar dit begrip zorgt voor veel onduidelijkheid onder toekomstige huizenbezitters. Wat houdt het namelijk precies in? En waar dient men rekening mee te houden als men een hypotheek wil afsluiten? En wellicht nog belangrijker hoe wordt deze precies berekend?

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Hypotheek berekenen is in het leven geroepen om ervoor te zorgen dat men op een verantwoorde en veilige manier geld leent voor de aanschaf van een huis. Hetgeen waar verwarring over optreedt is de manier waarop je de hypotheek berekenen moet.

Zo geldt voor de berekening van de maximale hypotheek bij de Nationale Hypotheek Garantie dat men maximaal EUR 350.000 (bij aankoop van een woning) kan lenen inclusief het percentage aan bijkomende kosten. Volgens de Nibud gedragscode wordt de woonquote toegepast, dit houdt in dat men gemiddeld 4,5x het bruto jaarinkomen kan lenen en er gebruik wordt gemaakt van een toetsrente wanneer er sprake is van een rentevaste periode korter dan 10 jaar. En zo laten de banken er weer hun eigen voorwaarden op los, dit is mogelijk wanneer zij de klant een formulier laten ondertekenen wanneer hij verklaart op de hoogte te zijn dat hij meer leent dan volgens de gedragscode eigenlijk verantwoord is.

Om inzicht te verkrijgen in wat men maximaal hypotheek kan berekenen is het van belang dat men goed weet wat de inkomende- en uitgaande geldstromen zijn. Dit op een rijtje zetten zorgt ervoor dat u niet later voor verrassingen komt te staan en voorbereidt het gesprek aangaat met een van de vele hypotheekverstrekkers.

Wilt u nu uw hypotheek berekenen? Bekijk het dan snel!

Auteur: Redactie Hypotheek-Weetjes.nl
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Tags: hypotheek, hypotheek berekenen, hypotheken, maandlasten hypotheek berekenen, maximale hypotheek, nationale hypotheek garantie (NHG)
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 13206
Er zijn 6 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Woonboten onverkoopbaar door hypotheekregels

Wonen op een woonboot, zou het niet geweldig zijn? Dat vrije gevoel van wonen op het water... Maar die woonboot kan ook een soort gevangenis blijken, als deze onverkoopbaar blijkt.

Lees verder

Financiering te laat: wie is aansprakelijk?

Het rondmaken van een hypotheek lijkt soms eenvoudig, maar er zitten toch een hoop haken en ogen aan. Wat als de financiering achter één van die haken blijft steken? Wie draait er op voor de schade?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |