hypotheek offerte vergelijking


DSB heeft nu ook een bankspaarhypotheek

27.08.2009 - DSB Bank is veel in het nieuws de laatste tijd, en niet bepaald positief. De invoering van een nieuw product gaat ondertussen natuurlijk gewoon door. Eindelijk: de bankspaarhypotheek.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Per 1 januari 2008 is de mogelijkheid van banksparen ingevoerd: fiscaal gunstig sparen of beleggen voor het aflossen van je hypotheek. Niet in een verzekering, dat kenden we al met de spaarhypotheek en de beleggingshypotheek. Bij banksparen bouw je vermogen op buiten een verzekering, dus simpelweg op een spaar- of beleggingsrekening.

Vanaf de invoeringsdatum zijn de grote banken (én verzekeraars met een banktak) stuk voor stuk met een bankspaarhypotheek op de markt gekomen. Met het instorten van de effectenbeurzen en de daardoor veroorzaakte beleggingsangst van de consument werd banksparen een interessant alternatief voor de spaarhypotheek.

DSB Bank is niet één van de snelste met het introduceren van een bankspaarhypotheek. Waarom het zo lang heeft moeten duren vragen wij ons wel af: het is een eenvoudig vormgegeven verhaal met alleen een Spaarrekening Eigen Woning (SEW), beleggen behoort niet tot de mogelijkheden. Zoals nagenoeg overal is de rentevergoeding op de spaarrekening even hoog als de rente die betaald wordt voor de hypotheek. Zo is het eindkapitaal gegarandeerd en loop je geen risico op een onverwachte restschuld aan het eind van de looptijd.

DSB Bank heeft in de discussie rondom haar hypotheekverstrekking een nieuw kostensysteem geïntroduceerd: je betaalt € 1.750 aan afsluitvergoeding, geen percentage over de hoofdsom. Bij de bankspaarhypotheek kunnen we daar nog een kanttekening bij zetten: die € 1.750 is meestal niet alles wat DSB Bank voor het afsluiten van de hypotheek krijgt. In het banksparen zit namelijk geen overlijdensrisicoverzekering verwerkt. Deze dekking is voor bijna iedereeen noodzakelijk en verplicht, dus daarvoor zullen ze een losse verzekering adviseren. Daarbij is het belangrijk verder te kijken dan het advies van de DSB -adviseur: die overlijdensrisicoverzekering kan elders wellicht veel goedkoper afgesloten worden. Hetzelfde geldt voor de woonlastenverzekering die voor veel mensen tegenwoordig een prettig gevoel van zekerheid heeft.

Auteur: Anneke Ranzato-Versloot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Tags: banksparen, DSB Bank, hypotheek, hypotheekvorm
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (2)

Zelf een reactie plaatsen? Klik hier

Door: Thijs | Geplaatst op 23 november 2009 om 10:32
Beetje oud niets dit! DSB Bank zal geen hypotheek meer aanbieden gok ik.Door: Michiel | Geplaatst op 11 februari 2010 om 16:05

Wie vertrouwt een site (feb 2010) als er dit soort achterhaalde info op staat?


Reactie redactie:


Beste Michiel, het gaat hier om nieuwsberichten. Destijds was dit nieuws, de datum staat er netjes bij. Al het nieuws is na enige tijd achterhaald, toch blijven alle nieuwtjes staan. Dus ook deze. In de nieuwsberichten is ook genoeg te lezen over het faillissement van DSB!
Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 7486
Er zijn 4 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Financiering te laat: wie is aansprakelijk?

Het rondmaken van een hypotheek lijkt soms eenvoudig, maar er zitten toch een hoop haken en ogen aan. Wat als de financiering achter één van die haken blijft steken? Wie draait er op voor de schade?

Lees verder

Had die DSB hypotheek eigenlijk niet gemogen?

Afgelopen dinsdag kwam Scheltema eindelijk met zijn rapport over de gang van zaken rondom de DSB Bank. Met als belangrijkste conclusie: DSB Bank had nooit een bankvergunning mogen krijgen.

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |