hypotheek offerte vergelijking


Fiscus helpt bij tijdelijke verhuur

01.09.2009 - In de huidige markt kan het tijdelijk verhuren van je huis een goede oplossing zijn om grote financiële problemen te voorkomen. Daaraan zitten echter nogal wat haken en ogen, zoals we onlangs al schreven. Eén van die haken wordt door de fiscus  tijdelijk weggenomen.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Een risico bij het tijdelijk verhuren van een woning, is dat je het recht op hypotheekrenteaftrek voor die woning verliest. Wie twee woningen bezit, heeft gedurende een periode van maximaal twee jaar recht op de fiscale aftrek van de hypotheekrente voor beide woningen. Dat is een verzachting van de dubbele lasten die je moet dragen zolang je oude woning niet verkocht is, maar je wel al eigenaar bent van je nieuwe woning.

Het feit dat de hypotheekrente voor beide woningen aftrekbaar is, maakt echter niet dat iedereen de dubbele lasten heel lang kan opbrengen. Daarom zoeken mensen naar creatieve oplossingen om de slechte tijd op de huizenmarkt door te komen.

Een mogelijke oplossing is het tijdelijk verhuren van je huis. Zo kun je als het even meezit quitte spelen, een hele zorg minder. Dat er bij tijdelijke verhuur nogal wat komt kijken beschreven we een paar weken geleden al uitgebreid. Eén van de potentiële problemen is het fiscale systeem, waarbij een woning bij verhuur (al dan niet tijdelijk) direct verhuist van box 1 naar box 3. De bijleenregeling treedt direct in werking, ook al is er geen euro overwaarde ontvangen. En dezelfde woning weer terugzetten in box 1 wanneer de verhuur ophoudt, is geen mogelijkheid.

Voor dat laatste heeft staatssecretaris Jan Kees de Jager aangekondigd dat er een tijdelijke aanpassing komt. Vanaf 1 januari 2010 kunnen belastingplichtigen voor een periode van twee jaar gebruik maken van deze verruiming. Na afloop van een periode van tijdelijke verhuur kan de woning dan wél terug naar box1, waarna de hypotheekrente weer voor beide huizen afgetrokken kan worden.

Auteur: Redactie Hypotheek-Weetjes.nl
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Tags: fiscale aftrekbaarheid, huizenmarkt, hypotheek, hypotheekrente, hypotheekrenteaftrek, verhuizen, verhuren
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (1)

Zelf een reactie plaatsen? Klik hier

Door: alice | Geplaatst op 15 februari 2010 om 13:23
Ik en mijn ex hebben een koop woning.
Hij woont hier niet meer maar ik nog wel, Ik ben ook nog eens ontslagen en heb geen werk meer.
We kunnen het koophuis niet meer betalen mijn vraag is we kunnen het huis verhuren via Com.wonen hebben we nog recht op hypotheek rente van de fiscus ik zelf moet naar een huurwoning en wil met gods gratie een executie verkoop voor komen. bij voorbaat dankZelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 10493
Er zijn 7 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Die schimmige variabele hypotheekrente

Bij een variabele hypotheekrente zou je denken dat het systeem wel duidelijk is: de rente kan elke maand veranderen, in lijn met de ontwikkeling van de algemene rentestand. Maar dat is lang niet altijd het geval.

Lees verder

Financiering te laat: wie is aansprakelijk?

Het rondmaken van een hypotheek lijkt soms eenvoudig, maar er zitten toch een hoop haken en ogen aan. Wat als de financiering achter één van die haken blijft steken? Wie draait er op voor de schade?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |