hypotheek offerte vergelijking


DSB schrapt boeterente

04.09.2009 - Klanten die bij DSB Bank een hypotheek hebben met een variabele rente, kunnen toch zonder boete vertrekken naar een andere geldverstrekker. Dit komt voort uit een kort geding dat tegen de bank was aangespannen.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Het is wel DSB nieuws wat de klok slaat in hypothekenland de laatste tijd. We hebben het nu echter over een echte doorbraak voor DSB klanten. Net op de dag dat er een demonstratie plaatsvindt voor de deur van de bank uit Wognum (die overigens niet schokkend was met iets van 20 demonstranten), komt DSB haar hypotheekklanten met een variabele rente tegemoet.

De variabele hypotheekrente bij DSB Bank staat inmiddels op ... schrik niet... 8,4%. Dat gaat natuurlijk helemaal nergens over, als er ook banken zijn die minder dan 2% rekenen. En als de klanten weg wilden naar een andere bank, moesten ze ook volgens de voorwaarden nog eens 3,5% van de hoofdsom aan boete betalen. Daarover had de Stichting Steunfonds Probleemhypotheken een kort geding aangespannen namens een klant. En nog voordat dit voorkomt bij de rechter, heeft DSB het al 'opgelost': de klant krijgt een vaste rente van 5,1% aangeboden. En als hij toch besluit weg te willen, wordt er geen boete in rekening gebracht. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor deze ene klant, maar voor iedereen die bij DSB Bank een hypotheek met variabele rente heeft.

Mooi voor de mensen die nog niet waren overgestapt. Het is alleen nog niet duidelijk voor hoe lang die 5,1% dan geldt. En het zou toch vreemd zijn als er nu geen compensatie komt voor al die mensen die de boete wel hebben betaald om van die achterlijke variabele rente af te komen.

Oh ja, deze regeling geldt trouwens niet voor tweede of derde hypotheken. Waar is dat nou weer voor nodig? DSB vindt dus kennelijk dat die waanzinnige variabele hypotheekrente daarop verdedigbaar is, en de bijbehorende boete ook?

In artikel dat ik hierover lees op Telegraaf.nl staat overigens nog iets heel interessants: dat DSB Bank voor nieuwe hypotheken helemaal geen boeterente meer opneemt in de clausules. Dus boetevrij, ongeacht de rentevastperiode. Daarmee zouden ze inderdaad de eerste bank in Nederland zijn. Helemaal geen boeteregeling bij vervroegde aflossing? Ik vind het nog wat lastig te geloven en ben dan - heel achterdochtig - vooral benieuwd wat daar dan weer tegenover staat.

Auteur: Anneke Ranzato-Versloot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Tags: boeterente, DSB Bank, hypotheek, hypotheekrente, hypotheekverstrekkers, variabele hypotheekrente
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (2)

Zelf een reactie plaatsen? Klik hier

Door: Jeanette | Geplaatst op 15 september 2009 om 15:32
Ook wij zijn bezig om (een deel)van de hoge boetrente terug te vorderen. Wij hebben drie jaar geleden niet eens de algemene vorwarden van DSB gekrijgen en schrokken ons rot over de hoge boetrente bij't aflossen van de hypotheek, die veel hoger uitkwam naar een jaar.Wij zijn particulier naar de rechter gestapt en zijn nu al twee jaar bezig.Door: voogel | Geplaatst op 07 oktober 2009 om 12:10
Eigen ervaring; bovengenoemde bank is meesterlijk in het rekken van vragen over lastige vragen de veel gebruikte antwoorden zijn; mijn collega is er niet kunt u volgende week terug bellen .De brief is allang naar u onderweg (al ongeveer vier weken) kunt u even bij de post informeren, zoniet stuur ik u wel copietjes . mijn collega is ziek kunt u nog de gegevens even opsturen dan maak ik het wel in orde .Rekken,rekken,rekken. veel klanten zijn ouderen die ook wel wat anders aan hun hooft hebben.Dus bij deze bank alles schriftelijk afhandelen en aangetekend er gaat veel zoek bij de ptt volgens deze bank.Ook altijd iemand met kennis van zaken bij schriftelijk kontaktZelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 10237
Er zijn 6 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Die schimmige variabele hypotheekrente

Bij een variabele hypotheekrente zou je denken dat het systeem wel duidelijk is: de rente kan elke maand veranderen, in lijn met de ontwikkeling van de algemene rentestand. Maar dat is lang niet altijd het geval.

Lees verder

Financiering te laat: wie is aansprakelijk?

Het rondmaken van een hypotheek lijkt soms eenvoudig, maar er zitten toch een hoop haken en ogen aan. Wat als de financiering achter één van die haken blijft steken? Wie draait er op voor de schade?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |