hypotheek offerte vergelijking


Budgetcoaches en budgetplanners

24.09.2009 - De geldverstrekkers is er veel aan gelegen om te voorkomen dat het bij betalingsproblemen met de hypotheek zover komt dat de woning verkocht moet worden. Daarom bieden ze allerlei services aan.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Een tijdje geleden kwam DSB met zo'n initiatief: wie betalingsproblemen had kon rekenen op begeleiding van een budgetcoach. Uit praktijkverhalen blijkt dat die zogenaamde budgetcoach niet met de opdracht kwam om de klant te helpen zijn maandfinanciën prettig rond te breien. Welnee, het was eigenlijk een soort dwangmethode om de klant een akte van cessie te laten tekenen, waardoor DSB de lasten kon gaan inhouden op het loon. Met als bijkomend gevolg dat de klant niet meer in aanmerking kon komen voor schuldsanering.

De ING introduceerde op haar website Hypotheek Hulp. Hier kan men een HypotheekScan doen om de betaalbaarheid van de hypotheeklasten te bepalen, en allerlei tips krijgen over hoe de geldzaken rond te breien als het allemaal even wat moeilijk gaat.

Nu komt Obvion met BudgetPlanners. Ook de klanten van Obvion kunnen natuurlijk met betalingsproblemen te maken krijgen. Zij kunnen een beroep doen op een Obvion BudgetPlanner. Dat is een onafhankelijke specialist van de stichting LearnCare, die samen met de klant de financiële zaken op een rijtje zet. Inkomsten, uitgaven, schulden en mogelijke oplossingen - het geheel wordt door de BudgetPlanner persoonlijk doorgenomen met de klant. De kosten van de BudgetPlanner worden geheel betaald door Obvion.

Van Obvion hoeven we geen DSB-streken te verwachten; de BudgetPlanners komen ongetwijfeld niet zwaaien met zoiets als een looncessie. Goed initiatief van Obvion, die hiermee laat zien dat zij echt een goede service levert. Niet alleen bij het afsluiten van een hypotheek, maar ook daarna.

Auteur: Anneke Ranzato-Versloot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Tags: DSB Bank, hypodate, ing bank, obvion
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 6445
Er zijn 4 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Woonboten onverkoopbaar door hypotheekregels

Wonen op een woonboot, zou het niet geweldig zijn? Dat vrije gevoel van wonen op het water... Maar die woonboot kan ook een soort gevangenis blijken, als deze onverkoopbaar blijkt.

Lees verder

Die schimmige variabele hypotheekrente

Bij een variabele hypotheekrente zou je denken dat het systeem wel duidelijk is: de rente kan elke maand veranderen, in lijn met de ontwikkeling van de algemene rentestand. Maar dat is lang niet altijd het geval.

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |