hypotheek offerte vergelijking


Geen Rabo-hypotheken meer bij De Hypotheker

29.09.2009 - Jazeker, De Hypotheker... maar niet meer voor een Rabobank-hypotheek. Waar je een hypotheek van de Rabobank tot voor kort ook via een kantoor van De Hypotheker kon regelen, is dat nu niet meer mogelijk.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

De samenwerking is opgezegd door de Rabobank, geeft Bas Millenaar van De Hypotheker aan. De officiële motivatie van de bank is dat beide organisaties ernaar streven een langdurige relatie met de klant op te bouwen. Dat zou elkaar gaan bijten. Millenaar vindt dat onzin, denkt zelf dat de bank zijn organisatie als een bedreigende concurrent is gaan zien.

Tsja, wat zullen we daar nou eens van zeggen. Dat streven naar een 'langdurige relatie' is op zich al grappig - De Hypotheker stond in het verleden in ieder geval niet zo zeer bekend als dat ze erg gericht waren op de langere termijn. Snel en vooral veel hypotheken sluiten, dat was het beleid. Met de veranderde marktomstandigheden is dat nu natuurlijk anders, dat zal ongetwijfeld zo zijn.

De Rabobank werkt, voor zover wij weten, maar mondjesmaat samen met tussenpersonen. Andere grootbanken zijn daar veel duidelijker mee bezig: ING Bank, ABN Amro en SNS Bank in ieder geval. Bij de Rabobank is het misschien ook wat lastig vorm te geven, vanwege de coöperatieve structuur van de organisatie. Iedere lokale bank neemt haar eigen beslissingen, dus ook ten aanzien van dit soort samenwerkingen. De bankiers op lokaal niveau zullen meer het gevoel van concurrentie hebben?

Wel jammer voor De Hypotheker. Het is prettig om Rabobank hypotheken te kunnen aanbieden, al is het wel afhankelijk van de afspraken. Rabobank staat erom bekend nogal eens zwaar geschut in te zetten om hypotheken binnen te halen. Zodanig dat andere hypotheekadviseurs in de omgeving er simpelweg niets tegenin kunnen brengen. Dan kun je er beter voor zorgen dat je die hypotheken zelf met de Rabobank kunt regelen, in plaats van dat de klant bij je wegloopt. Maar ja, Rabobank heeft de klant liever helemaal binnen. Niet alleen die hypothecaire lening, maar ook het complete pakket van verzekeringen, bank- en beleggingszaken. Kun je ze natuurlijk ook niet kwalijk nemen.

Auteur: Anneke Ranzato-Versloot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Tags: adviseurs, de hypotheker, hypotheek, Rabobank
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (2)

Zelf een reactie plaatsen? Klik hier

Door: Peter | Geplaatst op 31 oktober 2009 om 14:23
Auteur doet ook weer voorkomen alsof ze het buskruit heeft uitgevonden. Als intermediair werk je natuurlijk gewoon aan een langdurige relatie met een klant.
De Hypotheker biedt al jaren naast hypotheken spaarrekeningen, verzekeringen en andere financiële producten aan. De gemiddelde looptijd van een hyptotheek is 7 jaar dus je hebt gewoon een goede relatie met je klant nodig.
Wat je blijkbaar niet weet is ondanks dat het geld in het verleden in een keer was verdiend je wel tussen de 10 en 30 jaar terugboekrisico loopt over een klant en die wordt gewoon afgeboekt als een klant wegloopt na een paar jaar. Dus waar je suggereert dat De Hypotheker geen belang heeft bij een langdurige relatie mag je jezelf afvragen waarop je dat staaft.
Daarnaast is de Rabobank heel vaak niet de scherpste met hypotheken, niet qua rente en niet qua premie en bieden ze maar 1 product aan voor hypotheken. Een draak van een bankspaarproduct die bij veel oversluiters en doorstromers niet eens is toe te passen omdat je verplicht in box 1 verder moet.Door: tussenpersoon | Geplaatst op 27 september 2010 om 17:15
Domme reactie van 'Peter'. Ik ben zelf tussenpersoon die de Rabobank kan aanbieden. De voorwaarden van de Rabobank behoren al jaren tot de beste van de markt. Hun bankspaarhypotheek is de meest uitgebreide van de markt. Eerste hoge storting mogelijk evenals hoog/laag/premiedepot. En ja dit zit in Box 1. Dat Box 1 verhaal is overigens helemaal geen Rabo issue maar een Fiscaal verhaal. De fiscus heeft bepaald dan banksparen in Box 1 moet zitten en niet een Rabo organisatie.
Ik ben blij met mijn aanstelling ook al zijn ze niet de goedkoopste. (is mijn auto ook niet maar ben er wel erg gelukkig mee...)Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 10822
Er zijn 4 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Woonboten onverkoopbaar door hypotheekregels

Wonen op een woonboot, zou het niet geweldig zijn? Dat vrije gevoel van wonen op het water... Maar die woonboot kan ook een soort gevangenis blijken, als deze onverkoopbaar blijkt.

Lees verder

Financiering te laat: wie is aansprakelijk?

Het rondmaken van een hypotheek lijkt soms eenvoudig, maar er zitten toch een hoop haken en ogen aan. Wat als de financiering achter één van die haken blijft steken? Wie draait er op voor de schade?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |