hypotheek offerte vergelijking


Hoe groot moet het aanbod zijn?

01.10.2009 - De Hypotheker klaagt bij de NMa over de Rabobank, met als insteek dat het opzeggen van de samenwerking geldt als concurrentievervalsing. Doordat ze de Rabo-hypotheken niet meer kunnen aanbieden zou De Hypotheker niet meer kunnen voldoen aan de zorgplicht?

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Interessant! De vraag is hier dus eigenlijk: hoe groot moet het scala van hypotheekverstrekkers bij een tussenpersoon zijn, om te kunnen voldoen aan de zorgplicht die geldt volgens de Wet op het financieel toezicht (Wft)? De meeste tussenpersonen hebben de Rabobank niet in hun boeken, dus het wegvallen van deze aanbieder bij De Hypotheker zal ongetwijfeld niet leiden tot een onvoldoende aanbod.

Het is overduidelijk dat De Hypotheker er behoorlijk van baalt dat de Rabobank de samenwerking heeft beëindigd. Dit is alleen ook weer niet zo heel bijzonder. Zoals we eerder deze week al schreven zijn er maar weinig tussenpersonen die in staat worden gesteld om hypotheken van de Rabobank aan te bieden. Dat De Hypotheker dit wel kon was erg prettig voor de keten in de concurrentie met anderen.

Of Bas Millenaar er nu goed aan doet om de Rabo tegen zich in het harnas te jagen met dit soort acties, betwijfelen wij. Uiteindelijk is het de geldverstrekker die beslist met welke partijen er samengewerkt wordt. Er zijn ook andere geldverstrekkers hun hypotheken lang niet bij ieder intermediair 'op de schappen' hebben liggen.

Concurrentievervalsing is in onze ogen onzin. Dat De Hypotheker niet meer kan voldoen aan de zorgplicht zonder de hypotheken van de Rabobank in haar aanbod ook. De zorgplicht schrijft niet voor dat je de gehele markt aanbiedt, maar een breed scala aan mogelijkheden. Daar voldoen de ketens echt wel aan. Verder is het dan nu aan De Hypotheker om met hun overige partners hypotheken aan te bieden die voor de klant interessanter zijn dan die van de Rabobank. Laat Millenaar zijn aandacht daarop richten!

Auteur: Anneke Ranzato-Versloot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Tags: de hypotheker, hypotheek, Rabobank
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (1)

Zelf een reactie plaatsen? Klik hier

Door: Eric | Geplaatst op 01 oktober 2009 om 14:20
Beetje kort door de bocht. Zorgplicht heeft namelijk normaal betrekking op de reeds afgesloten produkten. Ik denk dat Millenaar hierop doelt; nazorg over reeds afgesloten Rabobank produkten is niet meer mogelijk door de Hypotheker. Gaarne voortaan beter in de materie verdiepen.Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 4771
Er zijn 3 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Woonboten onverkoopbaar door hypotheekregels

Wonen op een woonboot, zou het niet geweldig zijn? Dat vrije gevoel van wonen op het water... Maar die woonboot kan ook een soort gevangenis blijken, als deze onverkoopbaar blijkt.

Lees verder

Financiering te laat: wie is aansprakelijk?

Het rondmaken van een hypotheek lijkt soms eenvoudig, maar er zitten toch een hoop haken en ogen aan. Wat als de financiering achter één van die haken blijft steken? Wie draait er op voor de schade?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |