hypotheek offerte vergelijking


NHG hypotheek zeer populair bij starters

08.10.2009 - Meer mensen voldoen deze dagen aan de NHG eisen en de vraag naar de NHG hypotheek is dan ook fors gestegen. De oorzaak van deze stijging moeten we zoeken bij het beleid van de banken. Deze zijn in deze tijden voorzichtig en verstrekken niet meer zomaar risicovolle leningen.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

De toename waar we hier over spreken bedraagt 30% ten opzichte van een jaar geleden. Het rentevoordeel dat een NHG hypotheek oplevert is dan ook aanzienlijk namelijk 0.4 procentpunt. In tegenstelling tot een aantal jaar geleden kiest 80% van de mensen die in aanmerking komt voor de NHG hypotheek, ook daadwerkelijk voor deze hypotheek.

Een aantal jaren geleden was het voor starters met een hoge opleiding nog mogelijk om tot 5,5 keer het inkomen te lenen. Door deze mogelijkheid kwamen hoogopgeleide starters niet meer in aanmerking voor een NHG hypotheek omdat ze niet voldeden aan de eisen. Door het terughoudende beleid van de banken voldoen meer starters aan de NHG eisen waardoor deze hypotheek ook gretig aftrek vindt onder de starters.

Auteur: Redactie Hypotheek-Weetjes.nl
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Tags: hypotheek, nationale hypotheek garantie (NHG), NHG grens
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 5117
Er zijn 3 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Financiering te laat: wie is aansprakelijk?

Het rondmaken van een hypotheek lijkt soms eenvoudig, maar er zitten toch een hoop haken en ogen aan. Wat als de financiering achter één van die haken blijft steken? Wie draait er op voor de schade?

Lees verder

Had die DSB hypotheek eigenlijk niet gemogen?

Afgelopen dinsdag kwam Scheltema eindelijk met zijn rapport over de gang van zaken rondom de DSB Bank. Met als belangrijkste conclusie: DSB Bank had nooit een bankvergunning mogen krijgen.

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |