hypotheek offerte vergelijking


Noodregeling voor DSB bank door rechter goedgekeurd

12.10.2009 - Afgelopen weekeinde hebben de ontwikkelingen zich rondom DSB bank in razendsnel tempo opgevolgd. Eerst heeft Dirk Scheringa DSB ter overname aangeboden aan de vijf grootste banken van Nederland. Echter hebben alle banken dit verzoek afgewend, zij zijn namelijk bang dat klanten ze met claims blijven achtervolgen. Naar aanleiding hiervan is er vervolgens een verzoek neergelegd bij de rechter door De Nederlandsche Bank (DNB) voor het inluiden van de noodregeling.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Het inluiden van de noodregeling houdt in dat de DSB bank onder bewindvoering van DNB komt te staan. Op deze manier kan er orde op zaken worden gesteld en verdere schade zoveel mogelijk beperkt worden. Het eerste verzoek is afgewezen omdat de rechter besloot dat de financiele middelen van DSB nog voldoende groot waren, wel werd er opgemerkt dat de financiele positie zorgelijk was.

In navolging hiervan is er maandagochtend een personeelsbijeenkomst geweest zodat Dirk Scheringa de medewerkers op de hoogte kon stellen van de huidige ontwikkelingen. Kort daarna werd het bericht naar buiten gebracht dat het tweede verzoek dat bij de rechter was neergelegd voor de noodregeling deze keer wel werd ingewilligd. Op dit moment staat DSB dus officieel onder curatele.

Al deze DSB ellende heeft DSB aan zichzelf te danken. Door het verstrekken van veel te hoge hypotheken zijn veel hypotheekklanten in ernstige financiele moeilijkheden geraakt. Vervolgens hebben al deze hypotheekklanten zich verenigd in Stichting Hypotheekleed. Onder de noemer van Stichting Hypotheekleed zetten zij alles op alles om hun gelijk en recht te krijgen van de DSB Bank.

Zoals al uit eerdere berichtgevingen bleek, ging dit niet bepaald zonder slag of stoot. Zo heeft voorzitter Pieter Lakeman vorige week nog een oproep gedaan aan alle DSB klanten om de tegoeden bij de DSB bank weg te halen. Dit om een faillissement van DSB bank zo snel mogelijk te bewerkstelligen. Eerder gaf DSB aan dat er bijna geen geld was weggehaald bij de bank, jammergenoeg wilde de bank hier later in de week geen berichten meer over vrijgeven.

Dat de bank wel degelijk in problemen verkeerd werd dit weekeinde benadrukt toen bleek dat Minister Wouter Bos van Financien in de nacht van zondag op maandag urenlang in overleg heeft gezeten op het hoofdkantoor van DNB. Hoogstwaarschijnlijk om de zorgelijke situatie omtrent DSB te bespreken, jammergenoeg wilde het ministerie van Financien hier niet nader op ingaan. Nu een aantal uren later weten we allemaal hoe de vork in de steel steekt en hoe DSB er precies voor staat.

Auteur: Redactie Hypotheek-Weetjes.nl
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Tags: de nederlandsche bank, DSB Bank, hypotheek, hypotheekklachten, hypotheken, klachten, Stichting Hypotheekleed
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (1)

Zelf een reactie plaatsen? Klik hier

Door: - | Geplaatst op 13 oktober 2009 om 16:34
Ik heb een vraag, hoe zit het met de mensen die een schuld hebben bij DSB, want voor mij is het niet logisch dat de schulden toch terugbetaald moet worden, maar voor de mensen die hun geld kwijt zijn ( >100,000) dit niet terug krijgen.Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 6428
Er zijn 7 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Woonboten onverkoopbaar door hypotheekregels

Wonen op een woonboot, zou het niet geweldig zijn? Dat vrije gevoel van wonen op het water... Maar die woonboot kan ook een soort gevangenis blijken, als deze onverkoopbaar blijkt.

Lees verder

Financiering te laat: wie is aansprakelijk?

Het rondmaken van een hypotheek lijkt soms eenvoudig, maar er zitten toch een hoop haken en ogen aan. Wat als de financiering achter één van die haken blijft steken? Wie draait er op voor de schade?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |