hypotheek offerte vergelijking


DSB hypotheek... en nu?

13.10.2009 - Als je een hypotheek hebt lopen bij DSB Bank, loop je misschien nu rond met de vraag hoe het verder gaat met die DSB hypotheek. Een faillissement lijkt onvermijdelijk voor DSB Bank. En nu?

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Nu is er in eerste instantie niets wat je kunt of moet doen met je hypotheek. Gewoon de maandlasten blijven betalen, dat is alles. Hoe de toekomst van jouw hypotheek bij DSB Bank eruit ziet, dat is gewoon even afwachten.

Formeel mogen hypotheken volgens de voorwaarden meestal opgeëist worden bij een faillissement van de geldverstrekker. Dan zou de curator dus bij jou komen aankloppen met de mededeling dat je het openstaande hypotheekbedrag moet terugbetalen. De kans dat dit gebeurt is niet erg groot: het zou tot enorme problemen leiden bij heel veel klanten. Dat zal niet zijn waar De Nederlandsche Bank op zit te wachten.

Meer te verwachten is dat de hypotheekportefeuille door een andere partij overgenomen wordt. Normaal gesproken zouden we zeggen dat het daarbij gaat om een andere financiële instelling. Of dat bij deze portefeuille ook lukt is echter nog maar de vraag... de hypotheekportefeuille van DSB Bank bevat nogal wat probleemzaken. Te hoog verstrekte hypotheken op inkomen, waardoor klanten in betalingsproblemen komen. Te hoge hypotheken ten opzichte van de waarde van de woning, waardoor gedwongen verkoop forse verliezen oplevert voor de bank. En een claim van Pieter Lakeman van de Stichting Hypotheekleed. Wij zijn benieuwd of er een bank is die zich aan deze portefeuille durft te wagen. Of zal Wouter Bos weer met een creatieve oplossing komen?

Dan is het ook nog de vraag wat er gebeurt met de klanten van DSB Bank die er zowel een hypotheek als spaargeld hebben. Op het spaargeld wordt binnenkort de depositogarantieregeling van toepassing verklaard, waardoor spaarders hun geld tot € 100.000 per persoon terugkrijgen van De Nederlandsche Bank. Achtergestelde deposito's uitgezonderd, die vallen niet onder de garantie. Zuur voor de betreffende klanten, maar dat was het risico van het achtergesteld deposito.

De depositogarantieregeling bevat echter ook een bepaling waarin staat dat voor toepassen ervan eerst spaargelden met openstaande schulden verrekend worden. Als dat inderdaad zo gebeurt, betekent het dat een klant met een hypotheek van € 300.000 en € 25.000 spaargeld een hypotheek overhoudt van € 275.000. De uitbetaling van € 25.000 door DNB komt er dan niet. Bovendien is de hypotheek dan lager. wat via de bijleenregeling weer gevolgen heeft voor de hypotheekrenteaftrek. Daar zitten dus nog wel wat haken en ogen voor mensen die zowel een hypotheek als spaargeld bij DSB Bank hebben.

Auteur: Anneke Ranzato-Versloot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Tags: bankgarantie, de nederlandsche bank, depositogarantie, DSB Bank, hypotheek, spaarrekeningen
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (54)

Zelf een reactie plaatsen? Klik hier

Door: Martin Beek | Geplaatst op 13 oktober 2009 om 22:53
Wij hebben via Meeus een DSB Spaarhypotheek afgesloten. Hoe zit het dan met het spaar-stuk? Omdat de hypotheek pas vijf jaar loopt en ivm de credietcrisis is was het overzicht van het spaar-deel afgelopen jaar door DSB als negatief (-1250 euro gespaard) opgegeven. De "levensverzekering" die aan de hypotheek hangt is vrij duur.

Vragen: Wie neemt deze verzekeringen / spaar deel over? Is dat ook een nieuwe bank?
En zit de kans er in dat we voor een vervolg-spaarhypotheek veel meer gaan betalen?

Bvd..

Martin Beek.



Door: T. van Rosmalen | Geplaatst op 14 oktober 2009 om 10:59
Ik zit met hetzelfde probleem als Martin. Ik zou hier ook graag antwoord op zien.

Ook bij voorbaat dank

mvg
Tim



Door: Rugon | Geplaatst op 14 oktober 2009 om 12:25
Ik bezit een hypotheek van 310.000 euro bij DSB die bestaat uit van 270.000 voor de woning en 40.000 voor overlijdings risico. Door diverse oorzaken van achterstand hebben zij nu loonbeslag gelegd. Op dit moment heb ik geen achterstand in betalen. Diverse keren DSB verzocht om dit te splitsen en de overlijdings verzekering op maand basis te verekenen, dat hebben ze altijd geweigerd. Hoe nu verder als een andere bank dit niet wil over nemen omdat ze meestal een andere polissen weigeren, dat heeft DSB ook gedaan.
Mvg, Rugon



Door: Roel | Geplaatst op 14 oktober 2009 om 12:37
DSB heeft net als veel andere banken hypotheken gebundeld en in pakketjes doorverkocht aan andere banken. Wat gebeurt er met deze hypotheken?
In principe zijn die hypotheken al verkocht en ondergebracht bij een andere bank, dus daar hoeft niets mee te gebeuren. Nu functioneert DSB eigenlijk als tussenpersoon tussen de bankklant en de bank waar de hypotheek is ondergebracht. De bankklant is zijn hypotheekverplichtingen verschuldigd aan DSB Bank, terwijl een andere bank eigenaar is van de claim. Het enige wat verandert, is dat de consument na verkoop van de hypotheekportefeuille zijn verplichtingen moet voldoen aan een andere bank dan DSB.

hoe weet ik nu of dit ook bij mij van toepasing is??



Door: Angeline | Geplaatst op 14 oktober 2009 om 13:55
Overal staat dat je de hypotheek moet blijven betalen, echter alle transacties zijn geblokkeerd. Hoe weet ik of mijn betaalde centen goed aankomen en niet ergens tussen wal en schip verdwijnen...

Wie heeft hier informatie over?
MVG Angeline



Door: Anneke Ranzato | Geplaatst op 15 oktober 2009 om 11:41
De tot nu toe geplaatste vragen hebben we behandeld in een volgend artikel!



Door: John | Geplaatst op 16 oktober 2009 om 12:45
Hallo ik had bij de DSB bank mijn hypotheek lopen met daaraan verpand een overlijdenrisico verzekering ( koopsom polis ). Nu is mijn hypotheek over genomen door de ING en heb ik mijn overlijdensrisico polis met deze overname direct ingelost € 28.000. Nu is mijn vraag wat gebeurt er nu met deze polis die door mij al totaal voldaan is deze liep bij DSB leven.

Onze angst is dat we dus nu onverzekerd zijn!!!.

bvd voor uw antwoord.




Door: Roger | Geplaatst op 16 oktober 2009 om 13:14
Geachte lezer

In 2005 hebben wij ook een hypotheek afgesloten bij DSB omdat we na een aantal jaren het niet meer vertrouwde zijn we naar een oplossing gaan zoeken en elders een hypotheek afgesloten. Wel hebben we nog 2 koopsompolissen bij dsb die we toen moesten afsluiten bij dsb ,een bedrag van €20,000 dit is een arbeid ongeschiktheid en een werkeloos verzekering .
Deze kunnen we na de eerste 5 jaar al afkopen en heb dit ook schriftelijk aangegeven bij DSB de eerste verval datum is mei 2010.
Aangezien de DSB nu dreigt failliete te gaan ben ik benieuwd of we ooit nog een euro terug zien van de €20,000.
Misschien kunt u ons verder helpen

m.v.g.

Roger



Door: marcel | Geplaatst op 17 oktober 2009 om 10:54
Ook wij hebben een hypotheek bij de DSB lopen, deze is naar ons inzien ook veel te hoog met name de polissen kosten veel geld, iedere maand is het weer krap,kunnen wij ook nog aanspraak maken op een eventuele schade vergoeding als blijkt dat wij ook zulke woekerpolissen hebben?? Zo ja waar kunnen wij ons dan aanmelden.

Gr
Marcel



Door: kapopa | Geplaatst op 19 oktober 2009 om 13:42
Ook ik heb een hypotheek bij dsb afgesloten in 2006. en ja, ook met drie koopsomplissen. Op zich gaat het met de betalingen prima, af en toe krap.. ik heb me niet aangemeld bij de stichting hypotheekleed, moet ik dat nog doen? en wat gaat er nu gebeuren met mijn hypotheek, en kan het door een bank geweigerd worden??? kortom, veel vragen.. weet iemand een antwoord?? please help!



Door: michel | Geplaatst op 19 oktober 2009 om 17:53
ook ik heb een hypotheek lopen bij de dsb met een levensverzekering en een overlijdensrisico verzekering erbij.moet ik me hier voor ook melden bij hypotheekleed en wat ga er nu ook met mijn hypotheek gebeuren met die 2 verzekeringen erbij
gr michel



Door: familie Almer | Geplaatst op 19 oktober 2009 om 20:35
mijn man is ziek geweest(kanker) en we hadden arbeidsongeschiktheidsverzekering afgesloten bij onze hyphotheek.Mijn man is voorlopig vrij van de kanker maar we hebben een claim op onze verzekering ingediend voor het niet kunnen werken tydens zijn ziekbed..Gaatde claim nu gewoon door . of kunnen we fluiten naar deze verzekerde centjes, dan nemen wij aan dat we nu dan ook zelf geen premie hiervoor meer te betalen nu zij niet meer kunnen uitkeren!!!
wij horen het graag van u



Door: familie Almer | Geplaatst op 19 oktober 2009 om 20:38
PS en o ja wij hebben geen te hoge hypotheek afgesloten en met onze hypotheek dus geen problemem deze kunnen wij gewoon blijven betalen.want we wilden niet meer lenen dat we kunnen betalen !!!



Door: h. | Geplaatst op 19 oktober 2009 om 23:37
ik heb 2hypotheken lopen bij dsb met heel hoog rente ik moest 2hypotheken nemen van dsb anders kon het niet hebben ze gezegd nu ik kon ook niet naar een andere bank nadat de rente vaste periode afgelopen was ik zat 10 jaar aan dsb vast dat is belachelijk ik heb zoveel vragen graag zou ik weten waar ik terecht kan.



Door: MB | Geplaatst op 20 oktober 2009 om 18:57
We hebben een 2e hypotheek bij DSB van E 26.500,00 en ook E 10.000,00 spaargeld.
Wordt dat nu verrekend?
Zijn we ons spaargeld nu kwijt?
Hoe komen we daar achter?



Door: Hans | Geplaatst op 20 oktober 2009 om 19:08
Ja,

Ik ben zeer gedupeerd net als helaas vele andere mensen! Heb dit jaar een 2e hypotheek afgesloten voor € 60.000,- althans, dat DACHTEN wij.......blijkt later dat er een EXTRA hypotheek van € 26.549,- bijgekomen is voor een overlijdensrisicoverzekering??

Meteen brieven geschreven en gebeld, echter, NIMMER iets van DSB teruggehoord.

Ook eind augustus ineens, zonder overleg, nieuwe polissen binnen gekregen omdat abusievelijk op de oude polissen een verkeerde verzekeraar zou staan????
Heb ze vergeleken: oude polis was: Overlijndensricicoverzekering PLUS, de nieuwe TIJDELIJKE overlijdensrisico verzekering.

Wederom gebeld met de vraag waar dit op sloeg.......en, zoals iedereen begrijpt, GEEN antwoord van het bedrijf van Scheringa.

Nou, met MIJN zuur verdiende geld en het wijzigen van een overeeknkomst, ongevraagd zal hij niet rijk worden.

Per direkt mijn rekening laten blokkeren..............alles wat vanaf NU bij DSB binnen komt gaat naar de schuldeisers..........dus o.a. 5 !! andere grote banken die nog miljoenen moeten hebben.

Pas op en wees verstandig, eenmaal betaald ben je ZEKER kwijt! ondanks waarschuwingen can de Curatoren dat je toch maar moet blijven betalen.


En aan wie en waarvoor betaal je dan zonder verzekeringen en aan een failliete bank?

Iedereen heel veel sterkte toegewenst.

Hans



Door: T.Boxum | Geplaatst op 21 oktober 2009 om 19:35
Ik heb een tijdelijke overlijdensrisicoverzekering met een annuïtair dalend kapitaal bij de DSB leven afgesloten.
Deze is verpand aan een andere hypotheekverstrekker waar ik mijn hypotheek heb ondergebracht.
Ik vraag mij af of dit voor mij problemen oplevert richting mijn hypotheekverstrekker.
Wie heeft hier een antwoord op?

Teun.



Door: Ruizendaal | Geplaatst op 21 oktober 2009 om 21:43
Wij hebben een aflossingsvrije hypotheek met op zich geen bijzonderheden. Maar nu is in onze ogen DSB in gebreke gebleven en hebben zich niet aan hun contract gehouden. Hebben zij nu contractbreuk gepleegd en kunnen wij van nu van onze DSB hypotheek af?

m.vr.gr. T. Ruizendaal



Door: Niens | Geplaatst op 22 oktober 2009 om 18:00
Ook wij hebben een aflossingsvrije hypotheek met op zich geen bijzonderheden. Maar nu is in onze ogen DSB in gebreke gebleven en hebben zich niet aan hun contract gehouden. Hebben zij nu contractbreuk gepleegd en kunnen wij van nu van onze DSB hypotheek af?



Door: Hami | Geplaatst op 22 oktober 2009 om 23:54
Wij hebben in 2003 een tweede hypotheek genomen via DSB waarbij er een 3-tal verplichte verzekeringen afgesloten diende te worden. Inmiddels is die tweede hypotheek allang in gelost, maar zit het nu met die koopsompolissen?
Onder gebracht bij de Anglo Dutch Assurance Society oftwel DSB!



Door: Tineke en Frans Snel | Geplaatst op 23 oktober 2009 om 12:55
Ook wij hebben een aflossingsvrije hypotheek met op zich geen bijzonderheden. Maar nu is in onze ogen DSB in gebreke gebleven en hebben zich niet aan hun contract gehouden. Hebben zij nu contractbreuk gepleegd en kunnen wij van nu van onze DSB hypotheek af?



Door: Jisca | Geplaatst op 24 oktober 2009 om 09:35
Ik heb mijn hypotheek ook bij de dsb bank lopen, ben al enige weken bezig om het over te sluiten bij een andere bank . Had beginoktober reeds een aflossingsnota van de dsb ontvangen .
Wat blijkt nu, ik werd gisteren gebeld door mijn tussenpersoon met de mededeling dat mijn hypotheek niet ingelost kan worden ,er kan namelijk niet gestort worden op de rekening van de dsb .
Dit betekent dat mijn hypotheek op dit moment niet overgenomen kan worden door een andere bank .
Kortom ik kan niet weg bij de dsb .
Het is toch van de zotte wil je ze betalen , kan het niet .
Hoe pak ik dit aan , ik heb geen idee hoe dit op te lossen
Jisca



Door: De Vries | Geplaatst op 25 oktober 2009 om 10:11
Ook bij ons is de vraag, je hypotheek door betalen aan wie,
DNB zegt niet betalen en op een aparte rekening zetten.
Heel verwarrend en nu??????????



Door: kees | Geplaatst op 25 oktober 2009 om 20:16
wat gebeurt er met de polis holland welvaren plus die gekoppelt is aan de tweede hypotheeh van dsb kunnen we daar nu mee stoppen



Door: Jannette | Geplaatst op 25 oktober 2009 om 22:41
Ik heb een hypotheek en twee verzekeringen bij de DSB: een DSB leven en een VIBexcellent. Nou worden de kosten hiervan altijd rond de 1e van de maand afgeschreven. Ik begrijp uit bovenstaande berichten dat betalen aan DSB niet mogelijk is. Wat is hierbij wijsheid???OP een tussenrekening plaatsen?Wat betreft de verzekeringen?Ben ik mjn inleggeld kwijt en loop ik onverzekerd rond of worden deze verzekeringen ook overgenomen?



Door: bons | Geplaatst op 26 oktober 2009 om 08:06
kan ik nu DSB failliet is mijn
hypotheek kostenloos oversluiten?



Door: bertje | Geplaatst op 26 oktober 2009 om 13:24
HEB BEGREPEN ALS ER NIEMAND ONZE SCHULDEN WIL OVERNEMEN HET WAARSCHIJNLIJK ONDER DE STAAT KOMT TE VALLEN
MAAR HOE ZIT HET IJGENLIJK MET HET OPKOPEN VAN JE EIGEN HYPOOTEEK
DAT ZOUW TOCH EEN GOEDE OPLOSSING KUNNEN ZIJN.
BIJ EEN ANDERE BANK EEN NORMAALE HYPOOTEEK AFSLUITEN DIE WE GOED KUNNEN BETAALEN EN MET DAT GELD KUNNEN DE SPAARDERS OOK MEER TERUG KRIJGEN

BEN MAAR EEN LEEK EN LEES EN HOOR WEL EENS WAT .
GROET BERTJE



Door: Hans van Goor (nee, niet DIE!) | Geplaatst op 26 oktober 2009 om 16:28
Hallo STOPSTOP !! niks meer betalen, dat de curators maar aangeven wat men moet doen, en wel schriftelijk, zo hoort dat , en niet op TV lopen te dreigen, wat Dirkje schriftelijk deed , doen zij nu op tv..? zoals onze rots in de branding al zei (dhr. Lakeman)
pure bluf,
Pot het geld maar op in een ouwe sok, dat is de enige veilige plek momenteel



Door: Hans van Goor (nee, niet DIE!) | Geplaatst op 26 oktober 2009 om 16:28
Hallo STOPSTOP !! niks meer betalen, dat de curators maar aangeven wat men moet doen, en wel schriftelijk, zo hoort dat , en niet op TV lopen te dreigen, wat Dirkje schriftelijk deed , doen zij nu op tv..? zoals onze rots in de branding al zei (dhr. Lakeman)
pure bluf,
Pot het geld maar op in een ouwe sok, dat is de enige veilige plek momenteel



Door: Hans | Geplaatst op 27 oktober 2009 om 19:51
Hans van Goor heeft gelijk!

NIETS betalen een een niet bestaande bank natuurlijk.
Alles wat je vanaf nu betaald ben je zeker kwijt!!! en dat geld gaat alleen naar de schuldeisers...............en, je raad wel wie dat zijn, de andere banken!

DSB heeft zich NIET aan hun contracten gehouden, ook niet van de polissen.
Erger nog is dat DSM niet eens een SCHRIFTELIJKE bevestiging heeft gestuurd naar mij als klant.

Zijn er meer mensen die eind augustus (ongeveer) ook ineens een " aangepaste " overlijdensrisico polis hebben thuis gestuurd gekregen van DSB??


Lees GOED wat er op de nieuwe polissen staat!!! Wederom een " vieze " streek van DSB...............de zoveelste al.

Lang lever de krisis...............alle banken die zulke praktijken erop na houden zullen zeker omvallen, en niets meer dan normaal.




Door: Marielle Fokke | Geplaatst op 27 oktober 2009 om 23:56
Wij hebben een 2e hypotheek bij de dsb bank.
Het werd elke maand automatisch afgeschreven.
Gebeurt dat nu niet en moeten wij het geld op zij zetten?



Door: DePieneut | Geplaatst op 28 oktober 2009 om 18:43
Hier ook een tweede hypotheek bij DSB, met werkeloosheid/afbeidsongeschiktheidverzekering die direct afgekocht moetst worden. Eerst was de hypohteek 25.000, maar was uiteindelijk 32.000 ex. notaris en afluitkosten! Deze hypotheek loopt iets meer dan een jaar, inclusief aflossing en een soort spaarvorm. Ik weet het nu ook niet meer, want ze schijnen een veel te hoge hypotheek te hebben verstrek t.o.v. de waarde van mijn woning. Dit word lastig om bij een andere bank onder te brengen lijkt me en hoe zit het met mijn afgekochte verzekering en het tot nu toe gespaarde geld voor mijn hypotheek!!
Ieder geval betaal ik geen ene cent. Heb ook nog niets schriftelijk ontvangen, dus ze kunnen er voorlopig naar fluiten.



Door: Babek | Geplaatst op 28 oktober 2009 om 20:45
Ik heb eerste en tweede hypotheek en natuurlik werkeloosheid/arbeidsongeschiktheid verzekering die direct afgekocht moest worden. 1 november loopt mijn vaste rente periode af,en niemand (DNB, vereniging eigenhuis,….) kan mij vertellen wat nu verder gaat gebeuren. Na lezen van al jullie reacties weet nog steeds niet wat ik moet doen, blijven betalen of voorlopig het geld opzij zetten?

m.vr.gr
Babek



Door: Brenda Beers | Geplaatst op 30 oktober 2009 om 09:27
Hallo,

Wij hebben een aflossingsvrije hypotheek met een VIB Excellent bij DSB lopen. Nu had ik een week of 2 voor dat DSB failliet ging, toezegging gekregen op een claim voor ziekenhuisdaggeld (750 euro) maar ze hebben natuurlijk niets betaald. Bij wie kan ik deze claim nu vorderen?



Door: wilk | Geplaatst op 01 november 2009 om 00:17
Ik heb vandaag een paar brieven gekregen van de curatoren van de dsb bank. Hierin zaten nieuwe machtigingen voor het afschrijven van de rente en polissen en werd er nadruk gelegd op het betalen van de hypotheek rente, dat moet doorgaan. Ik blijf achter met een hoop vragen waarop geen antwoorden komen. Heb een hypotheek van de dsb omdat de abn mij niet wilde als diabeet, maar als ik bereid zou zijn om 30000 extra premie over 30 jaar te betalen kon ik een hypotheek krijgen. Volgens mij is er geen bank meer te vertrouwen inclusief minister Bos. Nog even en ik steek de heleboel in de fik zodat er niemand meer iets heeft aan mijn huis.



Door: wouter | Geplaatst op 01 november 2009 om 20:05
Ja ik heb ook post gehad van de DSB,om weer een machtiging te geven voor de afschrijving.Maar ik betaal nog niet,ik leg het echter wel opzij.. Ik wil eerst antwoorden voordat ik ga betalen...



Door: ellen | Geplaatst op 01 november 2009 om 22:15
ik zou willen dat ipv bericht over de betalingen de notaris eindelijk eens bericht kreeg dat onze 2de hypotheek omgezet was naar een lening zoals afgesproken ,onze woning is verkocht en de eerste hypotheek (niet bij dsb)kan ingelost worden, we wachten met smart op antwoord voor onze koper zich terug gaat trekken wat een gelazer 10 november zou de overdracht zijn ze denken alleen maar aan de miljoenen en niet aan de normale mens



Door: youri | Geplaatst op 04 november 2009 om 16:52
beste,


ook wij hebben een hypotheek bij DSB. de hypotheek is los opzich staand en de polissen heb ik bij reaal af gesloten. Op zich nooit problemen gehad met DSB. Ik zit alleen met een paar dingen.

1. ik heb nog geen enkele schriftelijke bevestiging gekregen dat DSB failliet is.
2. op de website lees ik dat ik geld moet over maken wat ik over de maand oktober verschuldigd ben, wat moet ik nou doen ?
3. bij ons gaat alles via automatische incasso, is deze nu stop gezet en hoe en wat verder.. op de website van dsb lees ik dat "iedereen formulieren" hebben gekregen voor de voortzetting van de autom. incasso. ik heb tot op de dag van vandaag niet gekregen.
4. ik heb de curator ook een mail gestuurd begin van de week over hoe en wat. Ik ben in mijn ogen hierdoor niet in gebreke gebleven van mijn betalings verplichting, ik heb ook gemeld dat onze hyp. nog niet is afgeschreven.
5. hoe en wat gaat het nu verder... ik zou hier graag wat antwoorden op willen hebben op de mail..
Alvast bedankt voor alle gedane moeite !



Door: richard | Geplaatst op 06 november 2009 om 13:47
In 2006 hebben wij ook een hypotheek afgesloten bij DSB omdat we na een aantal jaren het niet meer vertrouwde zijn we naar een oplossing gaan zoeken en elders een hypotheek afgesloten. Wel hebben we nog 2 koopsompolissen bij dsb die we toen moesten afsluiten bij dsb ,een bedrag van €30,000 dit is een arbeid ongeschiktheid en een werkeloos verzekering .
Deze kunnen we na de eerste 5 jaar al afkopen en heb dit ook schriftelijk aangegeven bij DSB de eerste verval datum is september 2011.
Aangezien de DSB nu dreigt failliet te te gaan ben ik benieuwd of we ooit nog een euro terug zien van de €30,000.
Misschien kunt u ons verder helpen




Door: Hans | Geplaatst op 06 november 2009 om 15:00
Ondergetekende heeft 3 jaar geleden een persoonlijke lening aangevraagd en werd opgezadeld met een 2e hypotheek voor 540480,- euro. Door allerlei koopsommen, Profijtplan, notariskosten ect. zijn de meerkosten circa 20.000,-euro. Ook zit ik aan een levensverzekering vast, terwijl ik al een levensverzekering had? Achteraf schaam ik me, maar uiteindelijk kan ik nu maar net rondkomen en wil ik eigenlijk snel van de genoemde levensverzekering af en heb ik het idee dat de 2e hypotheek onrechtmatig is. Er is geen sprake van woningverbetering geweest en staan de 2 hypotheken niet in verhouding tot de waarde van mijn woning. Als ik nu werkloos zou raken, blijf ik met een schuld van minimaal 50.000 euro zitten? Ik weet het allemaal meer en wat moet ik nu?

Met vriendelijke groet,

Hans.



Door: M. Gedik | Geplaatst op 07 november 2009 om 21:56
Waar zal ik aanmelden als alle andere gedupeerden hebben gedaan, ik was beetje laat... ziek geweest.. Ik voel me nu beter en wil ik ook actie ondernemen..
Ik heb van DSB nieuw vervolg contract aangeboden gekregen om mijn huidige hypotheek en overlijdingsverzekering afsluiten... Ik wilde ondertekenen en terug sturen... Op dat moment ben ik ziek geweest niet terug gestuurd... Ik had toen met ekstra overlijdensrisicoverzekering afgesloten, nu een bedrag van 39.344,29 euro gespaard hebben en dat bedrag wordt op eens weg...
Ik heb nieuws over de DSB weinig gevolgd. Ik wil graag geïnformeerd worden welke stappen zal ik ondernemen? Alvast bedankt...
Mvg, M. Gedik



Door: e.Benjamin | Geplaatst op 14 november 2009 om 22:01
ik en mijn partner hebben in onze beide namen een aflosingvrij hypotheek, ik heb ook (alleen in mijn naam) een spaarrekening met 11.000 euro, word mijn spaargeld nu verekend voor de gezamelijke hypotheek?



Door: Marcel | Geplaatst op 17 november 2009 om 22:01
Euh, even mosterd na de maaltijd, wij waren in het buitenland en hebben van de hele affaire niets meegekregen. Ik heb een hypotheek en zo'n hollands welvaren verzekering, "slechts" 79.000, een aflossingsvrije van rond de 50.000 en een hypothecaire lening van 13000 met hollands welvaren verzekeringspakket maar toch. . .
Kan ik nog ergens aansluiting maken bij een belangenclub, welke zijn er en waar kan ik het beste terecht?

Bvd
Marcel



Door: Remke | Geplaatst op 19 november 2009 om 22:09
Wij hebben een 2e hypthecaire doorlopend krediet van 56500 euro.
Onze 1e hypotheek loopt begin volgend jaar af. Maaaar onze bank van 1e hyp. wil nog geen zaken doen, omdat DSB er tussen zit en zij de 56000 euro niet willen mee- nemen.Ook zeker geen zaken willen doen met DSB bank. Hoe nu verder?? Dit blijft knagen, maar er komt geen oplossing. Wel betalen we de 2e hyp. bij DSB elke maand trouw af.
We hebben immers bewijs dat het aangekomen is door afschrijving bankafschrift en brief curatorren, waar in stond dat ze het bedrag in goede orde ontvangen hebben. Of kan dit ook een oplichter zijn???? Zo gek is dat niet bedacht toch, je hoort zo veel.

Met vriendelijke groet,

Een verdrietige klant



Door: Oversluiten hypotheek | Geplaatst op 18 december 2009 om 23:48
Hallo allemaal, wij hebben in maart 2006 een hypotheek afgesloten bij de DSB. Onze rentevast periode loop af in maart 2011. Gelet op het feit dat de DSB failliet is verklaard, dachten wij laten we nu overstappen naar en andere Bank en wat blijkt ongeacht welke rentestand MOET je altijd een boeterente betalen. Dit is ons nooit gezegd/verteld. Wie heeft soort gelijke ervaring. Wil het liefst met een grote groep(samen sta je sterk) procederen om van dit fenomeen af te komen, ook naar Radar en als het kan naar iemand die in de tweede kamer zit, zodat er vragen gesteld kunnen worden aan Minister Bos.



Door: Oversluiten hypotheek 2 | Geplaatst op 03 januari 2010 om 21:33
Ook wij hebben een hypotheek afgesloten bij de DSB, loop ook in maart 2011 af, ook wij moeten ondanks de hogere rente stand een boeterente betalen, het is ons nooit medegedeeld, terwijl het wel gevraagd hebben. Wil graag met meerdere naar Radar/een tweede kamerlid, zodat er in de tweede kamer vragen gesteld kunnen worden.



Door: Mrs Sorji Grice | Geplaatst op 10 februari 2010 om 17:30
Mevrouw Sorji Grice

moet je een lening af te betalen uw facturen zo ja dan contact met ons op mrs.sorjigricess@gmail.com voor een lening ook weer terug naar ons met de volgende informatie op

Volledige naam:

Achternaam:

Lening bedrag dat nodig is:

Lening Duur's:

Land:

Provincie:

Telefoonnummer:

Dankzij weer terug naar ons zo spoedig



Door: Jack | Geplaatst op 18 februari 2010 om 12:27
Wij hebben een aflossingsvrije Flex hypotheek bij de DSB met een rente vast periode van 2 jaar met de mogelijk om binnen deze 2 jaar eenmaal de rente vast te zetten voor een langere periode of te wachten op een aanbod van de DSB na de 2 jaar. Nu heb ik deze week een brief gehad met de mededeling dat de optie om binnen de 2 jaar vast te zetten niet meer mogelijk is en dat ik aan het einde een voorstel van ze krijg. OP mijn vraag of ik nu als ik dat zou willen de hypotheek kan opzeggen of na de 2 jaar als het voorstel me niet aanstaat, kreeg het antwoord dat kan wel maar daar zijn kosten meegemoeid.
Mijn vraag is : Kunnen zij eenzijdig deze flexhypotheek opzeggen(contractbreuk)? en omdat zij zich niet aan het contract houden kan ik toch ook opzeggen op het moment dat ik dat wil?

Vr groet



Door: Johan | Geplaatst op 18 februari 2010 om 21:54
Jammer voor de medewerkers van DSB, maar ik ben blij dat zo'n bank niet meer bestaat. Ik ben ook het schip in gegaan......



Door: Johan | Geplaatst op 18 februari 2010 om 22:10
Ik moest per 1 febr. opnieuw beslissen voor een renteperiode. Ik kreeg de keus van 1, 5 of 10 jaar. Rente belachelijk hoog. Wat ook mogelijk is, is om deze op variabel te zetten (staat niet in de brief), dus even met ze bellen en aangeven op de brief. Je hebt dan de mogelijkheid om boetevrij over te stappen naar een andere hypotheekverstrekker. Je betaald wel een klein gedeelte inlossaoldo, maar dat is niet zo'n hoog bedrag.
Tip: ga bij meerdere hypotheekverstrekkers kijken en laat het kaas niet van je brood eten.....
Het schijnt, vandaag gehoord van DSB, dat koopsompolissen verpand kunnen worden aan de andere hypotheekverstrekker. Ze zijn best welwillend is mijn ervaring. Om de 5 jaar kun je er ook mee kappen, maar je levert dan wel geld in. Je hebt de koopsompolis immers toch al betaald.
Loopt je rentevasteperiode nog niet af? Neem eens contact met ze op. Wie weet is wat te regelen. Ze hebben volgens mij er alle belang bij dat jij overstapt, dan krijgen ze immers het geleende bedrag in handen en jij bent ws een stuk gekukkiger bij een andere hypotheekverstrekker. Nee heb je, ja kun je krijgen.

succes.



Door: Theo Verbruggen | Geplaatst op 28 februari 2010 om 18:29
Ik heb in 2009 een Flexhypotheek afgesloten bij de DSB. DSB kan nu zijn verplichtingen niet meer nakomen m.b.t. het vastzetten van de rente. De brief, die wij onlangs hebben gekregen vermeldt niets omtrent een compensatie hiervoor. Sterker nog, wanneer je niet met het DSB-voorstel accoord gaat, en de hypotheek wilt beeindigen, dan kost je dat €250 aan administratiekosten!

Mijn vraag, kan dit zomaar?



Door: Ineke | Geplaatst op 11 maart 2010 om 10:18
Ook ik heb in 2009 een flexhypotheek afgesloten en wil de rente vastzetten. Lukt niet want de site is verdwenen. Stuur ik mijn rentecerticifaat in, zonder te weten wat de huidige rentestand is, dan kunnen ze je voor een willekeurige rente zetten.
Weggaan bij DSB en bij b.v. SNS voor 5 jaar vast à 4,1 % kan wel, maar behalve € 250,-- administratiekosten moet ik dan ook nog € 3200,-- boete betalen!



Door: huib | Geplaatst op 31 augustus 2010 om 20:49
ik heb een hypotheek via dsb lopen moest noodgedwongen een levensverzekering bij afsluiten terwijl ik een goede met voldoende dekking heb. deze wil ik koppelen aan mn hypotheek maar kan zolang er geen overname heeft plaatsgevonden niet gekoppeld worden aan mn huidige hypotheek. weet iemand in hoeverre er al van een overname sprake is of wat andere opties zijn voor mij vr gr huib



Door: onderhand een dsb hater | Geplaatst op 03 januari 2011 om 18:55
wij hebben een hypotheek bij de dsb lopen en daarnaast een 2e hypotheek.maar onze hypotheek is hoger dan het huis waard is, tja wij zijn er ingestonken.
maar september a.s. loopt alles af bij de dsb maar ben nu bang dat geen een bank "ons" over wil nemen.
wie o wie kan mij hierover advies geven wat ik het beste kan doen nu????
een wanhopige vrouw



Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 25633
Er zijn 6 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Financiering te laat: wie is aansprakelijk?

Het rondmaken van een hypotheek lijkt soms eenvoudig, maar er zitten toch een hoop haken en ogen aan. Wat als de financiering achter één van die haken blijft steken? Wie draait er op voor de schade?

Lees verder

Had die DSB hypotheek eigenlijk niet gemogen?

Afgelopen dinsdag kwam Scheltema eindelijk met zijn rapport over de gang van zaken rondom de DSB Bank. Met als belangrijkste conclusie: DSB Bank had nooit een bankvergunning mogen krijgen.

Lees verder



Copyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |