hypotheek offerte vergelijking


Ondergang van de DSB Bank: Herwaardering de nekslag?

16.10.2009 - Het reddingsplan van ING, Fortis, Abn Amro, SNS en Rabo maakt een ding pijnlijk duidelijk: de bank was vorige week al verloren. Reserves waren al twee weken uitgeput door de herwaardering van de hypotheken van de bank, welke als onderpand voor de centrale bank fungeerde.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Het reddingsplan van de vijf banken ging niet door omdat zij van Minister Bos een ongedekte garantie van vijf miljard euro niet konden loskrijgen. Het bedrag van vijf miljard euro is op zich al opmerkelijk, omdat het balanstotaal van de DSB Bank niet meer dan 3 miljard bedraagt.

De tweede kamer stelt ook vraagtekens bij dit bedrag, en het beleid van de toezichthouders op banken van de afgelopen jaren. Minister Bos twijfelt echter niet aan de goede wil van de vijf banken. De DSB was volgens Bos al verloren op het moment dat de banken met het reddingsplan kwamen.  Op het moment dat de banken met het reddingsplan kwamen wilde geen enkele partij nog krediet verstrekken aan de DSB Bank. 

De nekslag kwam van de Nederlandse Bank, die hier bovenop de hypotheken van de DSB Bank herwaardeerde. Minister Bos trekt ook het gevoerde beleid van de DNB niet in twijfel. Nout Wellink heeft zijn uiterste best gedaan de DSB Bank van ondergang te redden en heeft al het mogelijke hieraan gedaan, aldus minister Bos.

Bos vond het uiterst opmerkelijk dat de rechter in de nacht van zondag op maandag niet besloot de bank onder toezicht te stellen, terwijl de bank nog maar 26 miljoen euro in kas had, terwijl de Nederlandse Bank dit weekeinde nog 100 miljoen steun had gegeven.
De hele kwestie DSB roept bij de Tweede Kamer ook vragen op over het gevoerde beleid van de toezichthouders. De kamer eist dan ook een onafhankelijk onderzoek naar de toezichthouders en naar de herwaardering van de reserves door DNB van de DSB reserves.

Auteur: Anton de Groot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Tags: banken, DSB Bank
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (1)

Zelf een reactie plaatsen? Klik hier

Door: Mark T | Geplaatst op 20 oktober 2009 om 08:13
Quote :herwaardering van de reserves door DNB van de DSB >
Heeft DNB ook nieuwe waarderingen bij andere banken voorgeschreven?
Dan moet dat ook tot problemen leiden voor deze banken.
Mark to Model > Mark to Market ?

gr. markZelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 4932
Er zijn 2 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Had die DSB hypotheek eigenlijk niet gemogen?

Afgelopen dinsdag kwam Scheltema eindelijk met zijn rapport over de gang van zaken rondom de DSB Bank. Met als belangrijkste conclusie: DSB Bank had nooit een bankvergunning mogen krijgen.

Lees verder

Postbank erger dan DSB Bank?

De AFM heeft in een rechtszaak aangevoerd dat Postbank bij het verstrekken van hypotheken vaker de fout in is gegaan dan DSB Bank. 't Is maar hoe je er naar kijkt.

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |