hypotheek offerte vergelijking


Weer meer vraag naar hypotheken?

29.10.2009 - Uit een rapport van de Europese Centrale Bank blijkt dat consumenten weer wat meer durven te lenen. Met name op het gebied van hypotheken hebben ze een stijging geconstateerd. Te danken aan het ruime monetaire beleid van de centrale banken?

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Tja, dat kan natuurlijk. Het afsluiten van een hypotheek is uiteindelijk niets anders dan het kopen van een product. Een aankoop op een vrije markt wordt bepaald door vraag en aanbod. Op het gebied van de hypotheken schortte het de afgelopen tijd aan beide: maar weinig consumenten vroegen om een hypotheek, en de banken stonden niet te springen om ze te verstrekken.

Een toename van het aantal afgesloten hypotheken kan dan ook veroorzaakt worden door een toename van de vraag, maar ook door een versoepeling van het aanbod. Misschien zijn er wel niet meer vragers, maar krijgen meer mensen die een hypotheek aanvragen de betreffende financiering ook werkelijk verstrekt.

Aangezien er nog geen juichberichten te horen zijn uit de hoek van de makelaars, denken wij niet dat het te maken heeft met een aantrekkende huizenmarkt. De makelaarsorganisaties zijn altijd de eersten die dat van de daken roepen. Logisch: als er één schaap over de dam is... positieve berichten over de woningmarkt kunnen ertoe leiden dat meer aspirant-kopers overgehaald worden tot een woningaankoop.

In de hypotheekrente is ook weer niet zoveel veranderd, een toename van de vraag zal daarom in onze ogen ook niet veroorzaakt worden doordat de rente opeens duidelijk aantrekkelijker is geworden. De ontwikkeling van de hypotheekrente blijft immers sterk achter bij de gedaalde rentes op de geld- en kapitaalmarkt.

Kortom: wat zou er aan de vraagkant veranderd moeten zijn? Ongetwijfeld zijn er mensen die hun hypotheek oversluiten, omdat ze van hun huidige geldverstrekker een schandalig rentevoorstel hebben ontvangen. Of dat de toename verklaart, geen idee.

Onze gok is dat het toch echt aan de aanbodzijde ligt. Dus niet zo zeer meer consumenten die vragen om een hypotheek, maar meer goedgekeurde hypotheekaanvragen door de banken. Maar we kunnen er natuurlijk naast zitten.

Auteur: Anneke Ranzato-Versloot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Tags: huizenmarkt, huizenprijs, hypotheek, hypotheek advies, hypotheek afsluiten, hypotheek oversluiten, hypotheekrente, hypotheken
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 4607
Er zijn 8 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Woonboten onverkoopbaar door hypotheekregels

Wonen op een woonboot, zou het niet geweldig zijn? Dat vrije gevoel van wonen op het water... Maar die woonboot kan ook een soort gevangenis blijken, als deze onverkoopbaar blijkt.

Lees verder

Die schimmige variabele hypotheekrente

Bij een variabele hypotheekrente zou je denken dat het systeem wel duidelijk is: de rente kan elke maand veranderen, in lijn met de ontwikkeling van de algemene rentestand. Maar dat is lang niet altijd het geval.

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |