hypotheek offerte vergelijking


Hypotheek online sluiten de toekomst?

03.11.2009 - Uit onderzoek van Deloitte bleek dat in Nederland nog niet veel gedaan wordt met het online afsluiten van hypotheken. In 2008 gebeurde dat slechts in 3% van de hypotheekzaken, terwijl dat in de Verenigde Staten al 18% is. Heeft het online sluiten van hypotheken de toekomst?

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

In onze ogen is dat niet het geval. Een hypotheek is voor een consument een lastig product, waarvan ze meestal niet het gevoel hebben dat ze er alles van begrijpen. Tegelijk heeft het afsluiten van een hypotheek wel grote gevolgen: er zijn grote bedragen bij betrokken en de looptijd is lang. Een foute keuze bij het afsluiten kan erg veel geld kosten.

Independer heeft het een tijdje geprobeerd, online hypotheken afsluiten. Het bleek echter doorlopend een zorgenkindje, waardoor ze er onlangs toch maar mee gestopt zijn. Dat zegt wel iets, dat een professionele online dienstverlener als Independer tot die conclusie komt.

Toch zijn er wel mogelijkheden om online een hypotheek af te sluiten. MoneYou en Bank of Scotland zijn voorbeelden van geldverstrekkers waar je ook direct online aan de slag kunt met jouw eigen hypotheekaanvraag. Wie bedenkt dan hoe die hypotheek eruit moet komen te zien? 

Verschillende mogelijkheden natuurlijk. Ofwel de klant is al bij één of meer adviseurs geweest en vraagt met de kennis die hij daar heeft opgedaan zelf een hypotheek aan. Ofwel de klant heeft een financieel adviseur op uurtarief, die geen producten afsluit - en hem doorverwijst naar de online aanbieders. Ofwel de hypotheek is zó eenvoudig, dat er geen advies nodig is. Bij dat laatste denken we vooral aan een recht-toe-recht-aan aflossingsvrije hypotheek.

Zijn hypotheken dan zo ingewikkeld dat (bijna) iedereen persoonlijk advies nodig heeft? Een hypotheek op zich niet, dat is een lening met als onderpand het huis. Toch blijkt het afsluiten in de praktijk wel lastig. De fiscale regelgeving alleen al maakt een adviseur in de meeste gevallen onmisbaar. Dat is dan misschien ook wel het grote verschil met de Verenigde Staten. Niet dat wij weten hoe het daar fiscaal werkt, maar daar hebben ze vast niet onze ingewikkelde hypotheekrenteaftrek, bijleenregeling en alles wat daarbij hoort.

Auteur: Anneke Ranzato-Versloot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Tags: hypotheek, hypotheek afsluiten, hypotheek berekenen, hypotheek oversluiten, hypotheken
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 5604
Er zijn 5 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Woonboten onverkoopbaar door hypotheekregels

Wonen op een woonboot, zou het niet geweldig zijn? Dat vrije gevoel van wonen op het water... Maar die woonboot kan ook een soort gevangenis blijken, als deze onverkoopbaar blijkt.

Lees verder

Financiering te laat: wie is aansprakelijk?

Het rondmaken van een hypotheek lijkt soms eenvoudig, maar er zitten toch een hoop haken en ogen aan. Wat als de financiering achter één van die haken blijft steken? Wie draait er op voor de schade?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |