hypotheek offerte vergelijking


Verlaag de hypotheekrenteaftrek stapsgewijs

03.11.2009 - Het plan van het Economisch Instituut voor de bouwnijverheid vindt dat de hypotheekrenteaftrek stapsgewijs moet worden verlaagd naarmate de hypotheek ouder wordt. De aftrek dient dus niet in zijn geheel te moeten worden afgeschaft. Dit plan zou twee miljard euro per jaar opleveren.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Vorige week eiste PvdA-leider Mariëtte Hamer dat coalitiepartij CDA een mes zou zetten in het heilige huisje hypotheekrenteaftrek. De PvdA had tijdens zijn bijeenkomst in Utrecht ingestemd met het verhogen van de AOW-leeftijd.

Volgens EIB directeur Taco van Hoek heeft het volledig afschaffen van de aftrek slechte gevolgen. “"Banken durven dan minder snel een hypotheek af te geven, waardoor de woningmarkt nog verder vast komt te zitten. Wij hebben gezocht naar een variant om toch op de aftrek te kunnen bezuinigen."

Het idee van de verlaging is dat wanneer iemand net een hypotheek heeft afgesloten deze nog honderd procent kan genieten van de hypotheekrenteaftrek. Naarmate de hypotheek loopt zal de aftrek met een percentage worden verlaagd. Wanneer een nieuwe hypotheek vervolgens wordt afgesloten dan kan weer voor de volle honderd procent geprofiteerd worden van de aftrek, deze zal vervolgens weer stapsgewijs verlaagd worden.

Auteur: Anton de Groot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Tags: bankgarantie, banksparen, huizenmarkt, hypotheek, hypotheekrenteaftrek, hypotheekverstrekkers
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (2)

Zelf een reactie plaatsen? Klik hier

Door: Tom Gerritse | Geplaatst op 09 november 2009 om 12:25
Makkelijker is om de hypotheekrenteaftrek vast te zetten op een vast, maximaal bedrag. Zeg even dat de overheid het vastzet op 200.000 Euro waarna dit bedrag ongemoeid wordt gelaten. De inflatie zorgt dan automatisch voor de stapsgewijze verlaging. Na een periode van een 40/50 tal jaren zal de waarde van deze 200.000 Euro dusdanig laag zijn dat het uiteindelijk afgeschaft kan worden. Op deze manier heeft nagenoeg niemand last van de afschaffing. De huizenprijzen zullen zo ook rustig blijven stijgen waardoor een eigen huis een goede investering blijft...Door: Jeroen van de Berg | Geplaatst op 19 november 2009 om 11:21
U heeft zelf zeker een hypotheek van euro 200.000,-.Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 6622
Er zijn 6 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Die schimmige variabele hypotheekrente

Bij een variabele hypotheekrente zou je denken dat het systeem wel duidelijk is: de rente kan elke maand veranderen, in lijn met de ontwikkeling van de algemene rentestand. Maar dat is lang niet altijd het geval.

Lees verder

Financiering te laat: wie is aansprakelijk?

Het rondmaken van een hypotheek lijkt soms eenvoudig, maar er zitten toch een hoop haken en ogen aan. Wat als de financiering achter één van die haken blijft steken? Wie draait er op voor de schade?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |