hypotheek offerte vergelijking


Wijzigingen NHG voor 2010

17.11.2009 - Het einde van het jaar komt eraan, en de jaarwisseling is altijd het moment waarop verschillende wijzigingen doorgevoerd worden in hypothekenland. Op fiscaal gebied moeten de exacte cijfers nog komen, maar NHG heeft de nieuwe normen wel alvast gepresenteerd.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Een belangrijke wijziging zit in de kosten voor de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). De borgtochtprovisie was afgelopen jaar 0,45% van de lening, vanaf 1 januari 2010 bedraagt deze 0,55%. Een forse verhoging, die natuurlijk voortkomt uit de verwachting dat er in 2010 veel meer uitbetalingen gedaan moeten worden door de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW).

Het is nog niet erg lang geleden, om precies te zijn in 2006, dat de kosten voor NHG nog maar 0,28% waren. In 2010 dus 0,55%, dat is bijna een verdubbeling van de borgtochtprovisie in een tijdsbestek van vier jaar!

Een andere wijziging zit in de kostengrens voor woonwagens. Deze stond op € 62.000 voor de woonwagen zelf, en € 45.000 voor de standplaats. Per 2010 wordt dat € 130.684 voor de woonwagen, en € 50.000 voor de standplaats. Een logische actie, aangezien de grensen voor de koopsubsidie ook op deze bedragen liggen.

Dan de taxatierapporten. Daar is nogal wat om te doen, aangezien met een te hoge taxatie erg gemakkelijk een te hoge hypotheek afgesloten kan worden. NHG heeft daarom ingesteld dat per 2010 alleen taxatierapporten geaccepteerd worden die "zijn uitgebracht door tussenkomst van een door de stichting erkend instituut". De erkende taxatiebureaus zijn te vinden op de website van NHG, ze moeten voldoen aan een aantal objectieve criteria. Bovendien mag een taxatierapport op de afgiftedatum van de offerte niet ouder zijn dan 6 maanden - dit was voorheen 12 maanden.

Karel Schiffer, directeur van NHG, zegt hierover: “Ik ben ervan overtuigd dat het vooraf door erkende taxatiebureaus controleren en valideren van taxatierapporten, een belangrijke bijdrage zal leveren aan het verder terugdringen van hypotheekfraude."

Auteur: Anneke Ranzato-Versloot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Tags: afsluitprovisie, hypotheek, hypotheek provisie, Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM), NHG grens, provisie, taxatie
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 12250
Er zijn 7 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Financiering te laat: wie is aansprakelijk?

Het rondmaken van een hypotheek lijkt soms eenvoudig, maar er zitten toch een hoop haken en ogen aan. Wat als de financiering achter één van die haken blijft steken? Wie draait er op voor de schade?

Lees verder

Had die DSB hypotheek eigenlijk niet gemogen?

Afgelopen dinsdag kwam Scheltema eindelijk met zijn rapport over de gang van zaken rondom de DSB Bank. Met als belangrijkste conclusie: DSB Bank had nooit een bankvergunning mogen krijgen.

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |