hypotheek offerte vergelijking


Rabobank OpMaat hypotheek houdt de gemoederen nog steeds bezig

17.11.2009 - Ondanks dat de Rabobank de OpMaat Hypotheek niet meer aanbiedt, is er nog steeds comotie rond deze hypotheek van de bank. Zo’n twee jaar geleden werd er in het TV programma TROS Radar voor het eerst aandacht besteed aan deze hypotheek. Het programma claimde dat de gespaarde inleg van de OpMaat hypotheek gebruikt werd om tegenvallende beleggingen te financieren en een overlijdensrisicoverzekering te betalen. Als reactie hierop stopte de Rabobank met het aanbieden van deze hypotheek.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Er zijn zo’n 20.000 mensen gedupeert door deze hypotheek van de Rabobank. Dit is meer dan het aantal personen dat zich bij de stichting Woekerpolis in de afgelopen twee jaar hebben gemeld, dit zijn er namelijk zo’n 13.000. Deze mensen hebben allen nog geen vergoeding gekregen in de aflopen twee jaar. Daarom vond Radar het tijd om weer eens aandacht aan de zaak te besteden.

Verschillende partijen geven aan dat ze stappen richting de rechter niet schuwen, desondanks is er tot op heden nog niets in gang gezet. De ombudsman wil wachten tot alle partijen met elkaar zijn uitgepraat. Wel heeft de organisatie aangegeven dat er een zaak in behandeling is en er in december een uitspraak verwacht mag worden.

Al met al is er nog steeds geen concrete oplossing voor de gedupeerden en wachten alle partijen in spanning af. Er zal 26 november een gesprek tussen de ombudsman en Rabobank plaats vinden. Het is te hopen voor alle gedupeerden dat er dn snel een oplossing komt die het geleden leed enigzins kan verzachten.

Auteur: Aislin van den Bergh
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Tags: hypotheek, OpMaat hypotheken, OpMaathypotheek, Rabobank, tros radar
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (7)

Zelf een reactie plaatsen? Klik hier

Door: Rabotje | Geplaatst op 17 november 2009 om 17:54
Woeker lekker door met je OPMAATHYPOTHEEK
RABOBANK.
namens een van jullie LEDEN.
BedanktDoor: Yvonne | Geplaatst op 21 november 2009 om 12:25
Ik zie op de website van de Rabobank dat een product met de naam OpMaat Hypotheek nog steeds wordt aangeboden.Door: beerbash | Geplaatst op 14 januari 2010 om 01:45
de Opmaat verzekering kent feitelijk geen verborgen kosten, d.w.z. de premie is veel te hoog. En dat weten we nu, maar toen niet, ok wellicht naief, maar de 'adviseur' van de bank toen we de hypotheek afsloten wist het ook niet.
Wij hebben een beleggingsrendement gescoord van 6,7%. Veel hoger dan de 4% rente. die we hebben Zeer goed dus, en toch teren we fors in op ons eindvermogen. En dat komt door de koppelverkoop van de rabohypotheek met de interpolis overlijdensrisicoverzekering. Die is veel te duur. Een hoog beleggingsrendement van 6,7% kan dat zelfs niet opbrengen. En rabo blijft met droge ogen beweren dat er niets aan de hand is. Zie hun website
Boeven zijn het.
Onze verkoper onlang beaamde dat de adviseur van toen het ook niet wist en in mijn ogen bekent rabo schuld door ons met droge ogen een nieuwe aanbieding te doen, maar wel zijn we een boel geld kwijt en de rabo doet daar niets aan.
Ik had veel vertrouwen in de bak, maar weel nu wel beter. Het zijn gewoon ordinaire verkopers van laag allooi. Uit op winst voor de bank en eigen bonus. De klant is de dupe. Boevenbende.Door: Philip van der Kwast | Geplaatst op 28 april 2010 om 16:10
In 2007 reeds mijn opmaathypotheek omgezet naar een spaarvorm.
Nu ontvang ik een voorstel van de rabobank waarbij ik de inbrengkosten terug kan vorderen.
Bij het overzetten van het kapitaal is wederom 7% aan inlegkosten over het hele kapitaal ingehouden, hier viel echter niks aan te doen toen. Ik dacht dat ik deze nu kon terugvorderen, echter het betreft hier 100,- administratiekosten ofzo. Al met al: schade circa 2,500 euro, geboden compensatie: 430,-

Ik ga echt niet tekenen! en ik raad ierdereen hetzelfde te doen.
Als je Rabo belt doen ze eerst net of ze je niet begrijpen... Op mijn vraag of de dame wel verstand had van hypotheken toen stelde ze voor om een afspraak op kantoor te maken. In afwachting van een reactie van de RABO!
Door: tuncay | Geplaatst op 16 augustus 2010 om 17:15
ik ben vorige week ook benaderd door de rabobank,volgens hun berekening had ik iets van 11 euro schade opgelopen door al deze gebeuren rond de opmaat hypotheek.snap daar helemaal niks van want volgens mijn berekeningen ben ik rond de 2500 euro misgelopen .nu willen ze mij een briefje laten ondertekenen dat ik accoord ga met 100 euro compensatie,dan kan ik dus juridisch niks meer beginnen.ik heb natuurlijk niet getekent want wat heb je nou aan 100 euro in vergelijking met de schade die ik op gelopen heb.
nou heb ik een vraag.is er juridisch wel iets aan te doen dat ik toch nog een groot gedeelte van de schade terug kan krijgenDoor: Leon | Geplaatst op 08 oktober 2010 om 21:16
Ik ben ook gebeld door Rabobank, om omtezetten van belegginghypotheek, naar bankspaarhypotheek, en kreeg de vraag waarom ik nog niet getekent had,voor die 100 euro gaan we mooi niet doen,kan je dalek jurdisch niets meer,ze wilden wel te graag een afspraak vast zetten om de zaak opnieuw te bekijken, als de beleggingshypotheek aan het eind niets oplevert, lijkt het mij meer een probleem voor de Rabobank, en ik denk dat het de bank in de toekomst te veel geld kan gaan kosten, maar iemand een idee het beste is wat ik kan doen?

Groet LeonDoor: mirjam | Geplaatst op 17 november 2010 om 19:07
Ik heb ook een compensatievoorstel gekregen en ik vond het meteen al verdacht. Hoe berekenen jullie de werkelijke schade ?Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 12264
Er zijn 5 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Woonboten onverkoopbaar door hypotheekregels

Wonen op een woonboot, zou het niet geweldig zijn? Dat vrije gevoel van wonen op het water... Maar die woonboot kan ook een soort gevangenis blijken, als deze onverkoopbaar blijkt.

Lees verder

Financiering te laat: wie is aansprakelijk?

Het rondmaken van een hypotheek lijkt soms eenvoudig, maar er zitten toch een hoop haken en ogen aan. Wat als de financiering achter één van die haken blijft steken? Wie draait er op voor de schade?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |