hypotheek offerte vergelijking


Nieuwe eis NHG hypotheken

07.12.2009 - Per 1 januari 2010 gaat de nieuwe eis van het NHG in. In deze eis wordt verplicht gesteld dat wanneer kopers een NHG-hypotheek willen zij hierin alleen mogen samenwerken met bouwbedrijven die zijn aangesloten bij het garantiefonds.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Deze eis moet er voor gaan zorgen dat kopers worden beschermt tegen financiële rampen wanneer de aannemer failliet gaat. Garantiefondsen van onder andere de Stichting Waarborgfonds Koopwoningen (SWK) of Woningborg worden hiervoor ingezet.

In de afgelopen jaren is de bescherming behoorlijk afgebrokkeld doordat gemeenten bouwers van nieuwbouwwoningen niet meer mogen verplichten onder de garantie te bouwen. Volgens Karel Schiffer van NHG hebben “Vooral bouwers van nieuwbouwwoningen niet meer mogen verplichten onder garantie te bouwen. "Vooral kleinere- en middelgrote bouwbedrijven hebben de versoepeling van de regels en de crisis aangegrepen om te bezuinigen op de kosten van de insolventieverzekering”.

In 30 procent van de gevallen worden nieuwbouwprojecten zonder garantiecertificaat gebouwd. Dit is een veel te hoog percentage. Wanneer de aannemer failliet gaat is de financiële ellende vaak niet meer te overzien. Zo moeten jaarlijks honderdduizenden gedupeerden hun huis door een andere aannemer laten afbouwen. Dit kost vaak al gauw duizenden euro’s en veel tijd extra. Het is daarnaast steeds lastiger op hiervoor aan te kloppen bij de hypotheekverstrekker, zeker wanneer het gaat om een NHG-hypotheek. Deze mag namelijk niet meer bedragen dan 350.000.

„Als een bouwer netjes is aangesloten bij een erkend waarborgfonds heeft de koper tenminste de zekerheid dat de woning snel en zonder extra kosten wordt afgebouwd. Dat is ook in ons belang”, aldus Schiffer.
 

Auteur: Anton de Groot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Tags: hypotheek, hypotheken, koopwoningen, nationale hypotheek garantie (NHG), NHG grens, register
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (1)

Zelf een reactie plaatsen? Klik hier

Door: Hetty | Geplaatst op 08 december 2009 om 19:05
Honderdduizenden gedupeerden per jaar???? Er worden maar 40.000 particuliere koopwoningen per jaar gebouwd.... het zijn er enkele honderden. Wel te veel maar het artikel drijft een beetje over.Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 7064
Er zijn 6 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Woonboten onverkoopbaar door hypotheekregels

Wonen op een woonboot, zou het niet geweldig zijn? Dat vrije gevoel van wonen op het water... Maar die woonboot kan ook een soort gevangenis blijken, als deze onverkoopbaar blijkt.

Lees verder

Financiering te laat: wie is aansprakelijk?

Het rondmaken van een hypotheek lijkt soms eenvoudig, maar er zitten toch een hoop haken en ogen aan. Wat als de financiering achter één van die haken blijft steken? Wie draait er op voor de schade?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |