hypotheek offerte vergelijking


OpMaat hypotheek wordt gecompenseerd

08.12.2009 - Weet je het nog? De commotie rondom de OpMaat hypotheek van de Rabobank stamt alweer van ruim twee jaar geleden. Toen besteedde Radar er tenminste aandacht aan. Nu lijkt er eindelijk iets mee te gaan gebeuren!

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

De Rabobank vindt nog steeds niet dat ze iets fout hebben gedaan, laten we daarmee beginnen. Maar de Ombudsman Financiële Dienstverlening van het Kifid, Jan Wolter Wabeke, vindt dat wel. Daarom heeft hij een aanbeveling gedaan aan de Rabobank. In die aanbeveling, die maar liefst 15 pagina's telt, wordt voorgesteld om de klanten met een OpMaat hypotheek te compenseren.

Waarom? Omdat er niet goed is gecommuniceerd bij het afsluiten van die OpMaat hypotheken. Het gaat om een hybride hypotheek, waarbij gekozen kan worden voor het opbouwen van kapitaal door middel van sparen en/of beleggen. Het probleem zit erin dat ook bij de spaarvorm niet duidelijk is gemaakt hoe het opbouwen van het spaarkapitaal in zijn werk ging. Er was geen sprake van een gegarandeerd opbouwbedrag, omdat er steeds kosten en premies voor de overlijdensrisicoverzekering van de opbouw werden afgeboekt.

Niemand betwist dat die premies en kosten betaald moesten worden, het gaat erom dat het niet goed duidelijk is gemaakt dat hierdoor niet voldoende spaarkapitaal opgebouwd zou worden. Waardoor ook geen goede vergelijking gemaakt kon worden met andere hypotheekproducten.

De Ombudsman adviseert de Rabobank dus om de klanten met een OpMaat hypotheek te compenseren. De Rabobank heeft al aangegeven deze aanbeveling over te nemen. Als je een OpMaat hypotheek hebt (of had) hoef je niets te doen: de Rabobank gaat de betreffende klanten begin 2010 benaderen.

Auteur: Anneke Ranzato-Versloot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Tags: hypotheek, Hypotheek Rabobank, hypotheken, OpMaat hypotheken, OpMaathypotheek, Rabobank, tros radar
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 5959
Er zijn 7 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Woonboten onverkoopbaar door hypotheekregels

Wonen op een woonboot, zou het niet geweldig zijn? Dat vrije gevoel van wonen op het water... Maar die woonboot kan ook een soort gevangenis blijken, als deze onverkoopbaar blijkt.

Lees verder

Financiering te laat: wie is aansprakelijk?

Het rondmaken van een hypotheek lijkt soms eenvoudig, maar er zitten toch een hoop haken en ogen aan. Wat als de financiering achter één van die haken blijft steken? Wie draait er op voor de schade?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |