hypotheek offerte vergelijking


Verkoop herverpakte hypotheken Friesland Bank afgerond

14.12.2009 - Een functionaris van Royal Bank of Scotland meld dat Friesland Bank N.V. afgelopen vrijdag voor 560 miljoen aan herverpakte woninghypotheken (RMBS) heeft verkocht.  Royal Bank of Scotland  heeft deze transactie vrijdag begeleid.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

De tranche van effecten heeft Friesland Bank met de hoogste kredietwaardigheid AAA verkocht. Deze zijn verkocht voor 100.269 op 130 basispunten en een coupon van 140 basispunten boven de 3-maandse Euribor-rente.

De 6  andere tranches behoudt de bank zelf. Zij hebben een nominale waarde van iets meer dan 244 miljoen euro. Hierbij zit een tranche van 194 miljoen euro met een AAA-rating.

De verkoop is de tweede securitisatietransactie in Nederland van dit jaar.  Tot de zomer van 2007 was het herverpakken en doorverkopen van hypotheken een belangrijk middel voor financiële dienstverleners om zo hypotheken te financieren.  Deze bron is door de kredietcrisis stilgelegd maar door Delta Lloyd is er sinds vorige week opnieuw beweging gebracht in de securitisatiemarkt.  Delta Lloyd heeft afgelopen week 842,5 miljoen euro aan Nederlandse RMBS verkocht in twee tranches.

Auteur: Anton de Groot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Tags: Delta Lloyd, friesland bank, hypotheek, hypotheken
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 6215
Er zijn 4 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Woonboten onverkoopbaar door hypotheekregels

Wonen op een woonboot, zou het niet geweldig zijn? Dat vrije gevoel van wonen op het water... Maar die woonboot kan ook een soort gevangenis blijken, als deze onverkoopbaar blijkt.

Lees verder

Financiering te laat: wie is aansprakelijk?

Het rondmaken van een hypotheek lijkt soms eenvoudig, maar er zitten toch een hoop haken en ogen aan. Wat als de financiering achter één van die haken blijft steken? Wie draait er op voor de schade?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |