hypotheek offerte vergelijking


Compensatieregeling voor Rabobank hypotheken verder verruimd

29.12.2009 - Eerder was al in het nieuws dat de Financiele Ombudsman oordeelde dat de Rabobank zijn klanten van de OpMaat-hypotheken niet goed had geinformeerd en compensatie voor deze klanten eiste. Rabobank gaf hier eerder al op toe door het aanbieden van compensatie aan die klanten die deze hypotheek voor het jaar 2000 hadden afgesloten bij de bank.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Nu later heeft Rabobank deze compensatieregeling verruimd en besloten om alle gedupeerden tegemoet te komen. Hierdoor zal de Rabobank tientallen miljoenen euro’s meer kwijt zijn dan de eerder beraamde 50 a 75 miljoen euro. In totaal wordt dit geld aangewend voor alle 200.000 gedupeerden van de Rabobank OpMaat-hypotheek.

De financiele ombudsman tikte Rabobank op de vingers doordat mensen met een Rabobank OpMaat-hypotheek niet volledig op de hoogte waren van de werkwijze van de Rabobank.  Zo spaarde iemand met een OpMaat-hypotheek aanzienlijk minder dan in eerste instantie werd gedacht. Rabobank ontrok zonder daar de klant volledig van op de hoogte te stellen een gedeelte van het spaargeld van de hypotheek. Het zogenoemde spaargeld werd aangewend voor het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering en het dekken van de vaste kosten.

De verruiming van de compensatieregeling is niet het enige wat de Rabobank op dit moment in het nieuws brengt. Zo ook het feit dat de Rabobank huizenbezitters wil helpen die in de betalingsproblemen zijn gekomen als gevolg van arbeidsongeschiktheid en/of werkloosheid. In eerste instantie geldt dit alleen voor de 200.000 klanten met een OpMaat-hypotheek. Deze klanten worden door de bank ondersteund in het vinden van oplossingen voor betalingsproblemen. De Rabobank gaat zelfs zo ver dat er een speciale commissie voor wordt ingesteld. Deze commissie moet oplossingen bieden wanneer de Rabobank en de wederpartij er zelf niet uit komen.

Auteur: Pieter Oorlog
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Tags: financiele ombudsman, hypotheek, Hypotheek Rabobank, OpMaat hypotheken, OpMaathypotheek, Rabobank
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 7440
Er zijn 6 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Woonboten onverkoopbaar door hypotheekregels

Wonen op een woonboot, zou het niet geweldig zijn? Dat vrije gevoel van wonen op het water... Maar die woonboot kan ook een soort gevangenis blijken, als deze onverkoopbaar blijkt.

Lees verder

Financiering te laat: wie is aansprakelijk?

Het rondmaken van een hypotheek lijkt soms eenvoudig, maar er zitten toch een hoop haken en ogen aan. Wat als de financiering achter één van die haken blijft steken? Wie draait er op voor de schade?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |