hypotheek offerte vergelijking


Belastingvoordeel aflossingsvrije hypotheek vanaf 2010 voorgoed verleden tijd?

30.12.2009 - De voorspellingen voor 2010 voorspellen ook weer niet veel goeds voor de huizenbezitters van Nederland. Want het blijft rommelen in hypotheekland. Niet zo verwonderlijk natuurlijk, want het Nederlandse kabinet moet bezuinigen en de euro’s moeten toch ergens vandaan gehaald worden.  

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

De ambtelijke werkgroepen hebben de opdracht gekregen om op twintig verschillende terreinen miljardenbezuinigingen aan het licht te brengen. De hypotheekmarkt is daar overduidelijk één van.


Met name het belastingvoordeel van de aflossingsvrije hypotheek schopt bij de coalitiepartijen tegen het zere been. Bij deze hypotheekvorm wordt de schuld tijdens de looptijd niet afgelost, dit omdat men hiermee maximaal belastingvoordeel kan behalen. De coalitiepartijen PvdA en ChristenUnie geven aan dat zij het afschaffen van het belastingvoordeel bij de aflossingsvrije hypotheek een goede eerste stap vinden omdat het de schatkist jaarlijks 12 miljard euro kost. CDA vult daarop aan dat ze het niet meer dan rechtvaardig vinden dat mensen hun schuld zo snel mogelijk moeten aflossen en op dit terrein dan waarschijnlijk ook de eerste klappen zullen vallen.

Al eerder werd dit debat aangekaart maar de coalitie heeft hierover nog geen besluit genomen. Dit omdat de politieke partijen zoals het CDA de knoop pas zullen doorhakken in 2010. Wel wordt er op dit moment een eerste inventarisatie gemaakt van alle dossiers waar flinke bezuinigingen behaald kunnen worden.

De verwachting is dat de eerste beslissing in het voorjaar van 2010 valt. We hebben dus nog even de tijd om aan het idee te wennen dat het belastingvoordeel van de aflossingsvrije hypotheek binnenkort voorgoed verleden tijd is.

Auteur: Anton de Groot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Tags: aflossingsvrije hypotheek, aftrekken hypotheekrente, belasting, belastingvoordeel, huiseigenaren
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (6)

Zelf een reactie plaatsen? Klik hier

Door: sanzon | Geplaatst op 30 december 2009 om 10:17
het klopt ook gewoon niet.
niks afbetalen. dan koop je geen huis, ,dan huur je er eigenlijk een bij de bank.
en als de huizenmarkt instort hebben die mensen niks meerDoor: RH Boks | Geplaatst op 30 december 2009 om 12:25
Men zou kunnen beginnen de aftrek van aflossingsvrij van 30 naar 20 jaar te brengen. En vervolgens alle nieuwe hypotheken het bedrag te beperken tot 100.000 euro.
Dit bespaard enorm maar zet de huizenmarkt niet direct onder extra drukDoor: Pietak | Geplaatst op 04 januari 2010 om 15:04
Ik vindt het een verschrikking, ik heb juist deze hypotheekvorm moeten nemen omdat ik anders met mijn salaris niet genoeg hypotheek kon krijgen om mijn woning te kopen.

Gaat het belastingvoordeel er af, dan kan ik mijn huis wel weer verkopen, aangezien ik dan maandelijks niet meer rond kan komen doordat ik afgelopen jaar ontslagen ben.Door: F.G.J. Dieleman | Geplaatst op 05 januari 2010 om 00:53
De regering doet het voorkomen of de hypotheekrente aftrek alleen maar een kado is voor de burger.
Wat schraapt de overheid via de woning niet allemaal bij elkaar: huurwaardeforfait, onroerendezaak belasting, diefstal van maar liefst 6% overdrachtsbelasting en dan betaal je over de meeste zaken die je aan de eigen woning laat doen ook nog eens 19% BTW.
Als je de totale belastingdruk in Nederland bij elkaar opteld, direct en indirect en je vermeerderd het bedrag nog eens met de buitensporige accijns heffingen op o.a. tabak, brandstof en alcohol dan kom je op een zeer hoog percentage waar je als hardwerkende burger wel eens je vraagtekens bij kan zetten.Door: Wiersma | Geplaatst op 05 januari 2010 om 22:45
Als de aftrek van rente van de aflossingvrije hupotheken verdwijnt, zullen zeer veel huiseigenaren hun huis moeten verkopen. Ook zullen minder mensen een huis kunnen kopen. Gevolg: veel huizen staan te koop, maar er zijn geen kopers voor. Dus, de prijzen zullen dramatisch dalen. En dan blijft er een restschuld over. Gevolg: grote problemen. Weer kopen? Kan niet. Huren? Waar?Door: Evers | Geplaatst op 13 januari 2010 om 16:31
Dit is een uitstekend idee voor mensen die een inkomen van boven de 150000,-EURO per jaar krijgen [verdienen!!!]. En na 10j bij een inkomen van meer dan 75000,-EURO.Anders zullen er een hoop mensen in de problemen komen.Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 12774
Er zijn 5 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Hypotheekrenteaftrek en de standpunten van de politieke partijen

Alle politieke partijen hebben al hun speerpunten in het partijprogramma samengevat en zijn nu onderling met elkaar in debat. Wie er straks als sterkste uit de bus komt, mag in ieder geval zijn borst nat maken wat betreft het onderwerp: hypotheekrenteaftrek.

Lees verder

Helft belastingvoordeel hypotheken voor rijken

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft opzienbarende cijfers gepresenteerd. De conclusie: in 2008 ging bijna de helft van het fiscale voordeel door hypotheekrente naar de rijkste huishoudens. Verrassend zeg!

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |