hypotheek offerte vergelijking


Regeringspartijen nemen renteaftrek aflossingsvrije hypotheek op de korrel

05.01.2010 - Toch afschaffing rente-aftrek? De Christen Unie is de tweede regeringspartij die de rente-aftrek wil aanpakken. De regeringspartij onderzoekt nu mogelijkheden om de rente-aftrek te beperken op hypotheken voor woningen, dit geldt met name voor de aflossingsvrije hypotheek.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Ook minister van Financien Wouter gaf vorig jaar aan dat de handhaving van de renteaftrek in een volgend kabinet "onhoudbaar" zou worden. Volgens Bos kan er bezuinigt worden op de kosten van 12 miljard die de hypotheekrenteaftrek de staat jaarlijks kost. Volgens Arie Slob van de ChristenUnie is de aflossingsvrije hypotheek het eerste waarnaar gekeken moet worden.
 
Bij een aflossingsvrije hypotheek geniet de woningbezitter het langst mogelijk van het fiscale voordeel doordat er aleen rente wordt de schuld blijft bestaan. Volgens Slob stimuleert dit mensen om hun schuld hoog te houden. "Het lijkt me heel rechtvaardig om huizenbezitters te vragen hun schuld zo snel mogelijk af te lossen", zo vindt Slob.
 
Adviesgroep De Hypotheker stelt dat  'Den Haag'  beter moet nadenken over de communicatie omtrent dit gevoelige onderwerp. Mogelijke afbouw van de belastingaftrek zorgt voor onnodige onrust op de wonningmarkt.

Auteur: Aislin van den Bergh
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Tags: aflossingsvrije hypotheek, aftrekken hypotheekrente, hypotheek, hypotheekrente, hypotheekrenteaftrek, rente
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (5)

Zelf een reactie plaatsen? Klik hier

Door: Hypotheek Deventer | Geplaatst op 05 januari 2010 om 14:09
Als dit wordt doorgezet zal er een geheel nieuwe manier van adviseren ontstaan. Het nieuwe advies zal balanceren tussen maximaal gebruik van belastingwetgeving, schuldreducering en verantwoorde lasten.

Nu reeds, in reactie op de woningmarkt, richt advies zich al meer op aflossen van (een gedeelte) van de hypotheekschuld doordat niet meer zeker is dat de gekochte woning in de toekomst hetzelfde bedrag zal opleveren. Een goede adviseur houdt hiermee rekening wanneer de klant aangeeft de gekochte woning als starterswoning te zien. Ook indien er plannen voor kinderen, minder werken e.d. zijn zal aflossen aan bod moeten komen.

Wellicht nu van incidenteel naar gebruikelijk?

de toekomst zal het leren.Door: Dick Aa | Geplaatst op 07 januari 2010 om 12:20
Hoe kortzichtig kunnen mensen zijn? Sinds kort is verplicht te melden "Lenen kost geld". Rekenaars weten allang dat geen hypotheek de goedkoopste is, dus een hypotheek in stand houden wegens de renteaftrek is absurd. Mensen nemen een (gedeeltelijk)aflossingsvrije hypotheek omdat de bruto maandlasten dan lager zijn. Waarom buigen deze bezorgde politici zich niet over de nog steeds bestaande graai-cultuur binnen het bank- en verzekeringswezen? Toen de euribor rente 2,5% was kon je de rente voor 30 jaar vast zetten voor 4,4%.
Nu is de Euribor 1,24% en 30 jaar 5,5%. Ja ja, zo win je vertrouwen.Door: eduard | Geplaatst op 20 februari 2010 om 12:30
oneerlijk hypotheek aftrek.iemand met en huur huis kan geen keuken aftreken dus weg ermee hypotheek aftrek jij leent geld en is niemand anders daar verantwoordelijk voor. Afbouwen die shit krijg je eindelijk en reaal huizen markt prijs.Door: Isaac | Geplaatst op 25 mei 2010 om 10:35
Het is een kwestie gunnen,de mensen gunnen elkaar het licht in de ogen nietmeer.Door: Isaac | Geplaatst op 25 mei 2010 om 10:35
Het is een kwestie gunnen,de mensen gunnen elkaar het licht in de ogen nietmeer.Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 18246
Er zijn 6 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Die schimmige variabele hypotheekrente

Bij een variabele hypotheekrente zou je denken dat het systeem wel duidelijk is: de rente kan elke maand veranderen, in lijn met de ontwikkeling van de algemene rentestand. Maar dat is lang niet altijd het geval.

Lees verder

Financiering te laat: wie is aansprakelijk?

Het rondmaken van een hypotheek lijkt soms eenvoudig, maar er zitten toch een hoop haken en ogen aan. Wat als de financiering achter één van die haken blijft steken? Wie draait er op voor de schade?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |