hypotheek offerte vergelijking


OpMaat hypotheek afnemers worden gecompenseerd

05.01.2010 - De stichting Woekerpolisclaim heeft met de Rabobank afgesproken dat alle Rabobankklanten die een OpMaat-hypotheek hebben afgesloten hun geld terug krijgen.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Ook de financiele onbudsman concludeerde eerder al dat de Utrechtse bank haar klanten onvolledig had geinformeerd. Zo zou geld voor het spaardeel worden gebruikt om verzekeringen af te sluiten, terwijl die van het beleggingsdeel zouden worden betaald.


In het begin van december beloofde de bank al te compeseren aan klanten die in oktober 2000 de hypotheek afsloten. Deze regeling is nu verruimd en geldt voor alle 200.000 gedupeerden.


De Rabobank schat dat de kosten enkele tientallen miljoenen meer zal kosten dan de eerder begrote 50 en 75 miljoen euro.

Auteur: Redactie Hypotheek-Weetjes.nl
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Tags: hypotheek, hypotheken, OpMaat hypotheken, OpMaathypotheek, Rabobank, verzekeraar
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (2)

Zelf een reactie plaatsen? Klik hier

Door: Ramon | Geplaatst op 30 juli 2010 om 10:20

Vraag: Wat zijn de verplichtingen van de Rabobank in deze. Bij verandering van Opmaat naar Spaarvorm heb ik dan ook recht op op dat moment geldende rentetarief. Naar mijn mening wordt er echter een nieuwe hypotheekvorm overeengekomen. Mag de Rabobank dan de Boeteclausule toepassen? Kan iemand mij hier duidelijkheid over verschaffen?


 


Beste Ramon,


Als je overstapt naar een nieuwe hypotheekvorm met de rente van dit moment, mag inderdaad een boete in rekening gebracht worden. Anders zou het erg gemakkelijk zijn om van een hoog rentetarief over te stappen naar een lager rentetarief: gewoon de hypotheekvorm omzetten. Je hebt een rentevastperiode afgesproken met de bank - als je daarop inbreekt heeft de bank daar nadeel van (als de rente nu lager is), en daarvoor mogen ze een vergoeding in rekening brengen.


Redactie Hypotheek-Weetjes
Door: Willem | Geplaatst op 19 oktober 2010 om 12:35
Inmiddels ook een brief van de rabobank gekregen met het voorstel akkoord te gaan met deze schikking (afgedwongen door Woekerpolis). Met deze schikking doet de klant afstand van toekomstige claims neem ik aan. Raadt U aan de schikking te accepteren of zijn er addertjes onder het gras? Dank voor Uw advies.Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 7248
Er zijn 6 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Woonboten onverkoopbaar door hypotheekregels

Wonen op een woonboot, zou het niet geweldig zijn? Dat vrije gevoel van wonen op het water... Maar die woonboot kan ook een soort gevangenis blijken, als deze onverkoopbaar blijkt.

Lees verder

Financiering te laat: wie is aansprakelijk?

Het rondmaken van een hypotheek lijkt soms eenvoudig, maar er zitten toch een hoop haken en ogen aan. Wat als de financiering achter één van die haken blijft steken? Wie draait er op voor de schade?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |