hypotheek offerte vergelijking


Garant Instituut Woningbouw opgeheven

05.01.2010 - Als je een nieuwbouwwoning koopt, loop je meer risico's dan waar je in eerste instantie misschien aan denkt. Wat als de aannemer die jouw huis bouwt, ergens tijdens de bouw failliet gaat? Hoe moet het dan verder?

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiŽle verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Het is een reëel probleem, dat de laatste tijd helaas in de praktijk ook voorkomt. Als de aannemer failliet gaat wordt er in beginsel niet verder gebouwd. Heel vervelend voor de kopers van de betreffende nieuwbouwwoningen, die hun planning en financiering hebben ingericht op de afgesproken tijdlijn. Bovendien is het dan maar afwachten of er een bouwer gevonden wordt die het tegen de afgesproken prijs wil afbouwen. Het is lastig onderhandelen als er een half gebouwd huis staat dat gewoon afgemaakt moet worden.

Voor dit soort situaties was er het Garant Insitituut Woningbouw (GIW). Een nieuwbouwproject met een GIW-garantie gaf je de zekerheid dat de boel afgebouwd zou worden, ook als de aannemer onverhoopt failliet zou gaan. Die afbouwgarantie is eigenlijk een must als je een nieuwbouwwoning aankoopt. Niet voor niets heeft NHG zo'n insolventieverzekering inmiddels ook verplicht gesteld voor het afsluiten van een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie.

Het opheffen van het GIW heeft vooral organisatorische redenen. De afgegeven garantiecertificaten blijven gewoon geldig, daarover hoef je geen zorgen te hebben. En voor nieuwe projecten kun je nog steeds afbouwgarantie krijgen. Alleen niet meer bij het GIW. Er zijn verschillende nieuwe mogelijkheid, onder andere bij de Stichting Waarborgfonds Koopwoningen (SWK) en Woningborg, die worden aangedragen door de Vereniging Eigen Huis.

Maar er zijn er meer. Omdat er voor NHG goedkeuring nodig is, kun je daar ook goed nagaan waar een insolventieverzekering mogelijk is. De volgende constructies zijn op dit moment door de stichting WEW, de uitvoerder van de NHG, goedgekeurd:

  • Woningborg N.V.
  • Euler Hermes Interborg N.V.
  • Stichting Waarborgfonds Koopwoningen (SWK)
  • N.V. Waarborgmaatschappij Stiwoga
  • VerBOUWgarantie Plus
  • N.V. Nationale Borg-Maatschappij
Auteur: Anneke Ranzato-Versloot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciŽle of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 7245
Er zijn 0 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Extra aflossen zonder boete

Florius kwam gisteren met een primeur: vanaf 4 juni kun je daar de hypotheek extra aflossen zonder boete. Tenminste, als het geld uit eigen middelen komt.

Lees verder

Hoe heet is de annuÔteitensoep?

Een heftige politieke week ligt achter ons. Eerst het opstappen van Wilders uit het bezuinigingsoverleg - en de daardoor veroorzaakte val van het kabinet. En op donderdag de halleluja-stemming door het Kunduz-akkoord. Ook halleluja voor de huizenkoper?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |